PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μαχμούτ Αμπάς: Η Λωρίδα της Γάζας είναι μέρος του παλαιστινιακού κράτους


Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, και να επιτραπεί η ανθρωπιστική βοήθεια στον θύλακα στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στο Ριάντ το Σάββατο.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να δράσει γρήγορα για να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα και να επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα και να αποτρέψει την απέλαση του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη».

«Δεν θα συμφωνήσουμε σε καμία στρατιωτική λύση ή λύση ασφαλείας στο παλαιστινιακό ζήτημα. Όλες αυτές οι λύσεις έχουν αποτύχει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα αυτά τα εγκλήματα γίνονται μπροστά στα μάτια του κόσμου χωρίς καμία πραγματική δράση από την πλευρά του η διεθνής κοινότητα να σταματήσει αυτόν τον εγκληματικό πόλεμο και να αποδώσει δικαιοσύνη για τον παλαιστινιακό λαό», είπε.

Ο Αμπάς πρόσθεσε: «Καλούμε για μια διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη που θα οδηγήσει σε μια πολιτική λύση με βάση τις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας και την αραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία για την παροχή προστασίας στον παλαιστινιακό λαό. Η Λωρίδα της Γάζας είναι μέρος του παλαιστινιακού κράτους και η πολιτική λύση πρέπει να την περιλαμβάνει».

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζήτησε ο Αιγύπτιος πρόεδρος

Κατά την διάρκεια της αραβοϊσλαμικής συνόδου κορυφής, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι ζήτησε «άμεση και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός». Πρόσθεσε δε ότι «Η πολιτική της συλλογικής τιμωρίας στη Γάζα είναι απαράδεκτη».

Ακόμη, ο πρόεδρος της Αιγύπτου ανέφερε «Η διεθνής κοινότητα φέρει την ευθύνη για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Ζητάμε τον τερματισμό του αναγκαστικού εκτοπισμού των κατοίκων της Γάζας και την εισαγωγή ανθρωπιστικής βοήθειας». Συνέχισε δε ζητώντας «την διεξαγωγή έρευνας για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου που διαπράχθηκε στη Γάζα».

Ο πρόεδρος του Ιράν χαιρετίζει τη Χαμάς

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί χαιρέτισε την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς για τον πόλεμό της εναντίον του Ισραήλ και κάλεσε τις ισλαμικές χώρες να επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ.

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την αντίσταση στο Ισραήλ, φιλάμε τα χέρια της Χαμάς για την αντίστασή της εναντίον του Ισραήλ», είπε ο Ραϊσί απευθυνόμενος στην κοινή σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξάγεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Ο Ιρανός πρόεδρος κάλεσε επίσης τις ισλαμικές χώρες να επιβάλουν κυρώσεις στο πετρέλαιο και σε άλλα προϊόντα στο Ισραήλ.

Ο Ερντογάν ζητά να συγκληθεί διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη

Στη δική του ομιλία στη σύνοδο κορυφής, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι θα πρέπει να συγκληθεί διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη προκειμένου να εξευρεθεί μια μόνιμη λύση στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους.

«Αυτό που χρειαζόμαστε στη Γάζα δεν είναι παύσεις μερικών ωρών, μάλλον χρειαζόμαστε μόνιμη κατάπαυση του πυρός» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τι ανέφερε ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ φέρει ευθύνη για «εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον του παλαιστινιακού λαού», κάνοντας έκκληση για τερματισμό της πολιορκίας της Λωρίδας της Γάζας.

Μιλώντας κατά την έκτακτη κοινή σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξάγεται στο Ριάντ, ο πρίγκιπας διάδοχος έκανε επίσης έκκληση για άμεσο τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων και απελευθέρωση των ομήρων.

Ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι

Στη δική του ομιλία ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι δήλωσε πως η χώρα του καταβάλλει προσπάθειες διαμεσολάβησης προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα και πως ελπίζει ότι θα επιτευχθεί σύντομα ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα.

«Η διεθνής κοινότητα απέτυχε να αναλάβει τις νομικές και ηθικές υποχρεώσεις της», δήλωσε ο σεΐχης Ταμίμ στην κοινή σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στο Ριάντ.

«Για πόσο η διεθνής κοινότητα θα συμπεριφέρεται στο Ισραήλ σαν να είναι υπεράνω των διεθνών νόμων» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment