PeristeriNews.gr
Συνταγές

Γρανίτα Καρπούζι


Εμφανίσιμο και με ωραία γεύση!

Εμφανίσιμο και με ωραία γεύση!

Υλικά

2 Φλιτζάνια πολτό καρπουζιού δίχως τα κουκούτσια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
2 φύλλα ζελατίνας μουσκεμένα σε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τη ζελατίνα, που μούσκεψε 5 λεπτά στο κρύο νερό, τα προσθέτουμε όλα στο πολτό των φρούτων και τα χτυπάμε στο μίξερ δυνατά επί 5 λεπτά.

Παγώνουμε στην κατάψυξη, μετά από μια ώρα το ξαναχτυπάμε και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Σερβίρουμε με χοντρά καλαμάκια!

Ακριβώς το ίδιο κάνουμε και με πολτό ροδάκινου για γρανίτα ροδάκινο.

Tips:

Το καρπούζι θέλει προσεκτικό καθάρισμα από τα μεγάλα κουκούτσια και για τα μικρά το περνάμε από το τρυπητό.

Οι γρανίτες μπορούν να γίνουν και στην παγωτομηχανή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment