PeristeriNews.gr
Συνταγές

Γεμιστά


Από τα πιο ωραία ελληνικά φαγητά του καλοκαιριού.

Από τα πιο ωραία ελληνικά φαγητά του καλοκαιριού.

Υλικά (για 6 άτομα):

  • 3 ντομάτες σφιχτές
  • 3 πιπεριές + 1 extra
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι- πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • φρυγανιά τριμμένη
  • 1 1/2 ποτήρι ρύζι για πιλάφι (εκτός αν προτιμάτε γλασέ)

Εκτέλεση:

  • Αδειάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε ένα μπόλ και ψιλοκόβουμε.
  • Ξεσποριάζουμε τις 3 πιπεριές και ψιλοκόβουμε την τέταρτη στο μπόλ με τα υπόλοιπα.
  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τα σκόρδα και το ρύζι. Προσθέτουμε και τα εσωτερικά των λαχανικών καθώς και τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και 1/2 ποτήρι νερό και μόλις κοντεύει να το πιεί το τραβάμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Έχουμε τοποθετήσει εντωμεταξύ τα λαχανικά σε ένα ταψί στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε και πατατούλες. Σ΄αυτή την φάση μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του ρυζιού τριμμένη φέτα ή κομματάκια κεφαλοτύρι. Γεμίζουμε. Από πάνω ρίχνουμε φρυγανιά τριμμένη και ελαιόλαδο και λίγο νερό.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 1 τέταρτο περίπου στους 170 βαθμούς. Στο μισάωρο του ψησίματος με ένα κουτάλι πέρνουμε λίγο από το ζουμί που έχει το ταψί και περιχύνουμε τα γεμιστά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment