PeristeriNews.gr
Συνταγές

Γαύρος πλακί


Μπορεί ο γαύρος να θεωρείται το ψάρι των φτωχών αλλά δεν παύει να είναι πολύ νόστιμος, γίνεται εύκολα και είναι και υγιεινό.

Μπορεί ο γαύρος να θεωρείται το ψάρι των φτωχών αλλά δεν παύει να είναι πολύ νόστιμος, γίνεται εύκολα και είναι και υγιεινό.

Υλικά (Για 4 άτομα):

1 κιλό γαύρο
3 ντομάτες
1 κουταλιά πελτέ
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε το γαύρο αφαιρώντας το κεφάλι, τον πλένετε καλά και τον αφήνετε να στραγγίξει.

Στο μεταξύ, κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες, τρίβετε τις ντομάτες και το σκόρδο και ψιλοκόβετε το μαϊντανό.

Ανακατεύετε τα παραπάνω με το λάδι, τον πελτέ, το πιπέρι και το αλάτι και τα απλώνετε σε ένα ταψί.

Βάζετε από πάνω το ψάρι και ψήνετε στους 200 βαθμούς, μέχρι να πιει τα υγρά του.

Αν το σκεύος είναι μικρό, μπορείτε να βάλετε τα υλικά σε στρώσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment