PeristeriNews.gr
Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει μέχρι αύριο η πύλη στο Taxis


Μέσα στις επόμενες ώρες και το αργότερο έως αύριο θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη στο taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα ο υπουργός ανακοίνωσε την παράταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για Απρίλιο και Μάιο.

Αναφέρθηκε επίσης στον ΕΝΦΙΑ και σημείωσε ότι εφέτος θα είναι χαμηλότερος κατά 1 δισ. ευρώ περίπου σε σχέση με αυτά που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι το 2018.

Μιλώντας στο Forum του ΟΤ ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε μεταξύ των άλλων ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός με βάση τον οποίο θα αυξάνονται οι δαπάνες κατά 2 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό σημείωσε ότι θα αξιοποιηθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα, τα οποία ανέρχονται αυτή την στιγμή σε 40 δισ. περίπου, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα καταγράφεται αντίστοιχη αύξηση του ελλείμματος κατά 2 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων, όπως για παράδειγμα η μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα τρόφιμα, σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων του πρωθυπουργού που τόνισε ότι «η μείωση του ΦΠΑ σε κάποια τρόφιμα, βρίσκεται στην φαρέτρα των μέτρων στήριξης της κοινωνίας.

Ανέφερε, πάντως, ότι αυτό είναι συνάρτηση των εξής παραμέτρων:

-του δημοσιονομικού χώρου που θα υπάρξει,

-της εξέλιξης της κατάστασης, δεδομένου ότι η Ελλάδα θα πρέπει έως το τέλος Απριλίου να καταθέσει και το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης στην Κομισιόν με νέες εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τόσο για φέτος όσο και για το 2023, και

-της διασφάλισης ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο στους πολίτες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment