PeristeriNews.gr
Συνταγές

Φάβα


Η φάβα είναι πολύ νόστιμη. Έχει την υφή της κρέμας και σερβίρεται τόσο για ορεκτικό ή συνοδευτικό για το ουζάκι, όσο και για κυρίως πιάτο.

Η φάβα είναι πολύ νόστιμη. Έχει την υφή της κρέμας και σερβίρεται τόσο για ορεκτικό ή συνοδευτικό για το ουζάκι, όσο και για κυρίως πιάτο.

Υλικά:

500 γραμμ. φάβα
Λάδι
Αλάτι
2 κρεμμύδια ολόκληρα

Για το γαρνίρισμα:

Λάδι
Λεμόνι
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λιαστή ντομάτα (προαιρετικά)
Κάππαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ξεπλένετε τη φάβα 2-3 φορές. Τη βάζετε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό (να την καλύψει και άλλο τόσο περίπου). Πρέπει να την προσέχετε πολύ μέχρι να βράσει, γιατί αφρίζει και φουσκώνει πολύ εύκολα.

Την ξαφρίζετε και προσθέτετε το λάδι, το αλάτι και τα κρεμμύδια.

Την αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά, για 1-1 1/2 ώρα, μέχρι να χυλώσει.

Μετά την περνάτε από μύλο ή από το μούλτι και γίνεται σαν κρέμα (μαζί με τα κρεμμύδια).

Τη σερβίρετε με λάδι, λεμόνι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και, αν θέλετε, λίγη ρίγανη ή θυμάρι, λιαστή ντομάτα και κάππαρη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment