PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Εκ νέου γεώτρηση στο κοίτασμα του Πρίνου


Τα εγκαίνια νέας γεώτρησης στο κοίτασμα του Πρίνου πραγματοποίησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης

Τα εγκαίνια νέας γεώτρησης στο κοίτασμα του Πρίνου πραγματοποίησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη σύσταση εθνικού φορέα έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων, προκειμένου, όπως είπε, να υπάρξουν και στην Ελλάδα επενδύσεις για έρευνα όπως γίνεται σε όλες τις γειτονικές χώρες.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Energean:

Νέες ερευνητικές δραστηριότητες στον κόλπο της Καβάλας

Κατασκευή υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στο υπό εξάντληση κοίτασμα της νότιας Καβάλας. Για την υλοποίηση της επένδυσης αυτής και για το επιχειρηματικό σχήμα, που θα την αναλάβει, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα το πόρισμα επιτροπής, που έχει συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό.

Αύξηση της παραγωγής των κοιτασμάτων πετρελαίου με εισπίεση διοξειδίου του άνθρακα, που παράγεται από μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. Γίνονται σχετικές συζητήσεις με τη ΔΕΗ για τη μεταφορά διοξειδίου από την Πτολεμαΐδα, είτε απευθείας με αγωγό, είτε μέσω Κατερίνης και από εκεί με πλοία. Η τεχνική αυτή μπορεί να αυξήσει την παραγωγή του Πρίνου από 18 εκατομμύρια βαρέλια συνολικά σε 25.

Ερευνητικές γεωτρήσεις στην Αίγυπτο, σε δύο περιοχές που έχουν παραχωρηθεί στην εταιρία, όπου θα μεταφερθεί ελληνική τεχνογνωσία από την περιοχή της Καβάλας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment