PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αγοράκι 22 μηνών κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου


Το παιδί μετέφεραν στο νοσοκομείο οι γονείς του, οι οποίοι κρατούνται από χθες στην Ασφάλεια και σύμφωνα με την αστυνομία, είναι επίσημα συλληφθέντες, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Πανελλήνιο σοκ έχει προκαλέσει το γεγονός ότι αγοράκι 22 μηνών κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου και μεταφέρθηκε χθες νεκρό, στο Καραμανδάνειο Νοσοκοκομείο Παίδων στην Πάτρα.

Το παιδί μετέφεραν στο νοσοκομείο οι γονείς του, οι οποίοι κρατούνται από χθες στην Ασφάλεια και σύμφωνα με την αστυνομία, είναι επίσημα συλληφθέντες, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που μένει στην περιοχή της Λεύκας στην Πάτρα και σύμφωνα με πληροφορίες έχει άλλα δύο μικρά παιδιά.

Ο πατέρας είναι 32 ετών και η μητέρα είναι Ρομά, ηλικίας 35 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς φέρονται να μην αποδέχονται την κατηγορία και να προβάλλουν διάφορους ισχυρισμούς, ακόμα ότι το αγοράκι χτύπησαν, τα άλλα δυο παιδιά.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Αγγελική Τζιόλα, η οποία διενήργησε χθες τη νεκροψία- νεκροτομή, πρόκειται για περίπτωση παιδικης κακοποίησης και αιτία θανάτου είναι οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ στο σώμα του παιδιού εντοπίστηκαν κακώσεις, εκτός από το κεφάλι, στο πρόσωπο, στον κορμό αλλά και στα άκρα, διαφορετικού μεγέθους, εγκαυματικές βλάβες και εκδορές.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση ο Σύλλογος “Το Χαμόγελο του παιδιού”:

“Δυστυχώς ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ανηλίκου με τραγική κατάληξη, που σημειώθηκε στην περιοχή της Πάτρας, δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τα Μ.Μ.Ε. Μόλις, είκοσι ημέρες μετά από τη 19η Νοεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση» , ερχόμαστε αντιμέτωποι με το θλιβερό γεγονός θανάτου μιας αθώας ψυχής” αναφέρει η ανακοίνωση.

“Το παιδί (22 μηνών), κατέληξε μετά από σοβαρή κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα του και τη σύντροφό του.

Ένα ακόμη θύμα της ανεπάρκειας της Κοινωνικής Πρόνοιας για το παιδί στην Ελλάδα. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή τα χιλιάδες περιστατικά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάθε χρόνο προσπαθούμε να αφυπνίσουμε και να κινητοποιήσουμε το κράτος, τους δημόσιους λειτουργούς, τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους πολίτες”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Leave a Comment