Συνταγές

Χοιρινό με μαυρομάτικα

Χοιρινό με μαυρομάτικα, εύκολη και νόστιμη συνταγή, πλούσιο και πολύ χορταστικό φαγητό.

Υλικά (6 άτομα)

1 κιλό χοιρινό (μπούτι) κομμένο κύβους
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 – 4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένη κύβους
1 μέτριο ψιλοκομμένο καρότο
2 κλαδιά (χωρίς τα φύλλα) ψιλοκομμένο σέλερι
250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι ξερό θυμάρι
1/2 κουταλάκι (προαιρετικά) ξερή θρούμπη

Εκτέλεση:

– Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζετε το κρέας ολόγυρα. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρετε κι αυτά για 5 – 6 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε για 1 λεπτό, να εξατμιστεί το οινόπνευμα.

– Προσθέτετε τα φασόλια και νερό, να φτάσει περίπου 2 δάχτυλα, πάνω από τα υλικά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 30 περίπου λεπτά.

– Προσθέτετε αλατοπίπερο, το θυμάρι και τη θρούμπι και συνεχίζετε το βράσιμο, να μαλακώσουν τα φασόλια και το κρέας.

– Σβήνετε την φωτιά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Tip

Αν το θέλετε πιο ελαφρύ, μπορείτε να βράσετε για 5 λεπτά τα φασόλια μόνα τους, τα στραγγίζετε και μετά τα βάζετε στο κρέας.

Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment