• Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Citibank

Peristeri News
Σεπτέμβριος30/ 2014

Η συναλλαγή περιλαμβάνει τις εργασίες Wealth Management με υπό διαχείριση κεφάλαια 2 δισ. ευρώ (εκ των οποίων καταθέσεις ύψους 0,9 δισ. ευρω), καθαρό υπόλοιπο χορηγήσεων (κυρίως πιστωτικών καρτών), ύψους 0,4 δισ. ευρώ καθώς και τα 20 Καταστήματα του δικτύου Λιανικής Τραπεζικής, τα οποία εξυπηρετούν 480.000 Πελάτες…

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citibank (Citi), συμπεριλαμβανομένου του Diners Club στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Alpha Bank ΑΛΦΑ+1,82% μετά και τη λήψη των οικείων κανονιστικών εγκρίσεων.

Η συναλλαγή περιλαμβάνει τις εργασίες Wealth Management με υπό διαχείριση κεφάλαια 2 δισ. ευρώ (εκ των οποίων καταθέσεις ύψους 0,9 δισ. ευρω), καθαρό υπόλοιπο χορηγήσεων (κυρίως πιστωτικών καρτών), ύψους 0,4 δισ. ευρώ καθώς και τα 20 Καταστήματα του δικτύου Λιανικής Τραπεζικής, τα οποία εξυπηρετούν 480.000 Πελάτες.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi, η Alpha Bank ισχυροποιεί περαιτέρω τη θέση της στην ελληνική τραπεζική αγορά και εμπλουτίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της στους Πελάτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας. Η συνεργασία με το Diners Club, ένα εμπορικό σήμα υψηλού κύρους, ενισχύει επίσης σημαντικά την ήδη ισχυρή παρουσία της Τραπέζης στην αγορά των πιστωτικών καρτών.

«Αξιοποιώντας ένα αναγνωρισμένο και επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο, η Alpha Bank θα ενισχύσει τα χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχει στην ελληνική αγορά, προκειμένου να εξασφαλίσει έναν μοναδικό συνδυασμό νέων πλεονεκτημάτων, για όλους τους πελάτες της» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η Alpha Bank.

H εξαγορά των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi εκτιμάται ότι θα συμβάλει, εντός των επομένων δύο ετών, στην αύξηση της κερδοφορίας της Τραπέζης κατά 50 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των συνεργειών).

Οι προερχόμενοι από τη Citi Πελάτες της Τραπέζης, από την 1.10.2014 θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση, χρησιμοποιώντας τις ίδιες υπηρεσίες (Citi Online, Citi Mobile, Citiphone Banking κ.λπ.) και τα ίδια σημεία εξυπηρετήσεως, τα οποία έως το τέλος του 2014 θα φέρουν τη σήμανση Citi (Καταστήματα, ΑΤΜ, APC κ.λπ.).

Eντός των αμέσως προσεχών μηνών, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της λειτουργικής ενοποιήσεως των συστημάτων, οι προερχόμενοι από τη Citi Πελάτες της Τραπέζης θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ευρύτερο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν και τη δυνατότητα χρήσεως του εκτεταμένου Δικτύου της Alpha Bank, που αριθμεί άνω των 1.000 σημείων εξυπηρετήσεως σε όλη την Ελλάδα.