PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το Πεκίνο διάλεξε για την επιστροφή του ο Στρος-Καν


Το Πεκίνο επέλεξε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν για την επιστροφή του στο δημόσιο βίο, με τη συμμετοχή του σε ένα οικονομικό φόρουμ.

Το Πεκίνο επέλεξε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν για την επιστροφή του στο δημόσιο βίο, με τη συμμετοχή του σε ένα οικονομικό φόρουμ, στη διάρκεια του οποίου συνέκρινε την ευρωζώνη με “μια βάρκα που βουλιάζει”, ενώ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα προσωπικά του.

‘Υστερα από επτά και πλέον μήνες αναστάτωσης της προσωπικής του ζωής, ο Στρος-Καν επέλεξε μια οικονομική διάσκεψη στην κινεζική πρωτεύουσα για να επανακάμψει ως ειδικός στην μακροοικονομία με την μεγάλη του εμπειρία στην ηγεσία του ΔΝΤ.

Στους ξένους δημοσιογράφους που τού έθεταν πιο προσωπικές ερωτήσεις σχετικά με το δικαστικό του αγώνα, την ψυχολογική του κατάσταση και με τους λόγους για τους οποίους επέλεξε το Πεκίνο για να επανέλθει στο προσκήνιο, έδινε συνεχώς την ίδια απάντηση: “Κανένα σχόλιο”.

Προσκεκλημένος της NetEase, ενός από τους γίγαντες του Ιντερνετ στην Κίνα, ο Στρος-Καν εκφώνησε μια 45λεπτη ομιλία, στη διάρκεια της οποίας επέκρινε έντονα τα μέτρα διάσωσης που αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες.

«Η στρατηγική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα δεν εφαρμόστηκε σωστά και είναι κρίμα», εκτίμησε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, σε δηλώσεις στην οικονομική διάσκεψη.

«Βλέπουμε τις ευρωπαϊκές χώρες να περνούν από το ένα σχέδιο διάσωσης στο άλλο, από τη μια σύνοδο κορυφής στην άλλη, πάντα χωρίς να παραδέχονται τις απώλειες, χωρίς να επιτρέπουν την ανάπτυξη και αποτυγχάνοντας να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη», τόνισε κατά την ομιλία του.

Μιλώντας στο φόρουμ, ο Στρος Καν είπε ότι η κατάρρευση της Ευρωζώνης δεν θα έλυνε την κρίση χρέους της ζώνης του ευρώ, ενώ υποστήριξε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες υιοθετούν πολιτική πιστωτικής συρρίκνωσης στην αγορά, αντί να καλύψουν τους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας, γεγονός που αποτελεί αρνητική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή οικονομία. «Μια ριζική λύση στην κρίση χρέους θα πρέπει να βασίζεται στην οικονομική ανάπτυξη, και δεν θα πρέπει να εστιάζουμε υπερβολικά στα μέτρα λιτότητας» πρόσθεσε.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι θα περάσει καιρός προτού η Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση, ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω πεισθεί ότι ο Νικολά Σαρκοζί και η Αγγελα Μέρκελ μπορούν να συνεννοηθούν και αυτός είναι πιθανώς ένας από τους λόγους για τους οποίους το ευρωπαϊκό σύστημα έχει προβλήματα που το εμποδίζουν να προχωρήσει».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment