PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πουλάνε τα οργανά τους για να ζήσουν


Σε εκείνο το σημείο έχουν φτάσει άνθρωποι σε επαρχιακή περιοχή της Σερβίας

Πρόθυμοι να πωλήσουν τα όργανα και το αίμα τους προκειμένου να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους δηλώνουν οι άποροι κάτοικοι του δήμου Ντόλιεβατς στη νότια Σερβία, οι οποίοι αποφάσισαν να ιδρύσουν υπηρεσία πώλησης ανθρωπίνων οργάνων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βέτσερνιε Νόβοστι» του Βελιγραδίου, περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι του χωριού είναι έτοιμοι με τον τρόπο αυτό να βρουν διέξοδο από την απελπισία.

Γνωρίζοντας πως η νομοθεσία απαγορεύει το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων, οι οργανωτές αυτής της δράσης θα αποστείλουν αίτημα στη σερβική υπηρεσία εγγραφής επιχειρήσεων, επειδή, όπως τονίζουν, δεν μπορεί κανείς να τους απαγορεύσει να προχωρήσουν στο βήμα απόγνωσης. Μάλιστα, σχεδιάζουν να δοκιμάσουν να πουλήσουν τα όργανά τους και αίμα στο εξωτερικό.

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα για τη μόρφωση των παιδιών τους και την πληρωμή των οικιακών λογαριασμών. Στο Ντόλιεβατς, 4.000 άνθρωποι είναι άνεργοι και πιθανότατα ο πραγματικός αριθμός των κατοίκων που δεν έχουν δουλειά να ανέρχεται σε 6.000», δήλωσε ο Ντράγκιτς Νέραντζιτς, πρόεδρος του Φόρουμ Ντόλιεβατς και της Ένωσης Βετεράνων του Πολέμου του 1999, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία.

«Στο δήμο μας, με πληθυσμό 19.000 κατοίκους, το ποσοστό ανεργίας είναι τρομερό. Οι νέοι φεύγουν από την περιοχή», πρόσθεσε ο κ. Νέραντζιτς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment