Διεθνή

Ξεπέρασε τον σκόπελο

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έδωσε η ιταλική Βουλή με 342 “ναι”, 275 “όχι” και τρεις αποχές.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έδωσε η ιταλική Βουλή με 342 “ναι”, 275 “όχι” και τρεις αποχές.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατά την παρέμβασή του σήμερα στη Βουλή είχε ζητήσει τη στήριξη του σώματος για να μπορέσει να συνεχίσει την εφαρμογή των κύριων προγραμματικών του σημείων.

Οι παρατηρητές σημειώνουν ότι με αυτό το αποτέλεσμα προκύπτει με σαφήνεια ότι η υποστήριξη των 35 βουλευτών που πρόσκεινται στον Τζιανφράνκο Φίνι είναι απαραίτητοι για να μπορέσει να προχωρήσει ο Μπερλουσκόνι στην πρωθυπουργική του θητεία.

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι η πραγματική δοκιμασία για την κυβέρνηση του, θα είναι τώρα η καθημερινή διαχείριση θεμάτων όπως η λαθρομετανάστευση, η δικαιοσύνη, οι προσωπικές δικαστικές του υποθέσεις και οι σχέσεις με το Βατικανό.

Σχολιαστές της κρατικής ραδιοφωνίας RAI επιμένουν ότι παρά το θετικό αποτέλεσμα το επικρατέστερο σενάριο παραμένει η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες την ερχόμενη άνοιξη.

Ο πρόεδρος της Βουλής Τζιανφράνκο Φίνι ανακοίνωσε ότι το κίνημά του “Μέλλον και ελευθερία” θα μετατραπεί σε κόμμα.

Τέλος αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του πρώην εισαγγελέα Αντόνιο ντι Πιέτρο, επικεφαλής του κόμματος “Ιταλία των αξιών”, ο οποίος απευθυνόμενος στον Μπερλουσκόνι από το βήμα της Βουλής τόνισε: Εσείς δεν είστε πρωθυπουργός, είστε ένας βιαστής δημοκρατίας.

Related posts

ΝΑΤΟ: Η Τουρκία μπλοκάρει την άμεση ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας

Peristeri News

ΝΑΤΟ: Σουηδία και Φινλανδία κατέθεσαν επισήμως αίτημα ένταξης

Peristeri News

Τουρκία: Ένοπλος προσπάθησε να μπει στο σπίτι του Ερντογάν

Peristeri News

Leave a Comment