PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα


Μαρτυρίες αναφέρουν πως ο στρατός του Ισραήλ εισέβαλε το βράδυ της Κυριακής στη διοικητική πρωτεύουσα των Παλαιστινίων, τη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατά τη διάρκεια της νύχτας ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στην πόλη σκοτώνοντας έναν 16χρονο σε προσφυγικό καταυλισμό κατά τη μεγαλύτερη επιδρομή τους στην πόλη μετά από πολλά χρόνια. Οι πληροφορίες μεταφέρουν πως οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στην πόλη με δεκάδες οχήματα.

Η Ραμάλα είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής της οποίας ηγείται ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας από τη μεριά του, ανέφερε πως οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 16χρονο Μουστάφα Αμπού Σάλμπακ, κατά τη διάρκεια επιδρομής τους στον καταυλισμό προσφύγων Αμάρι.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε πως ξέσπασαν συμπλοκές καθώς ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν στον καταυλισμό και τραυμάτισαν θανάσιμα τον Αμπού Σάλμπακ στον λαιμό και στο στήθος. Υπενθυμίζεται πως μετά το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς, η βία αυξήθηκε απότομα σε όλη τη Δυτική Όχθη. Συνολικά τουλάχιστον 400 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες και εποίκους, ενώ το Ισραήλ πραγματοποιεί συχνά επιδρομές σε όλη την παλαιστινιακή περιοχή την οποία κατέλαβε το 1967.

Εκτός από το θάνατο του 16χρονου αγοριού, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν τουλάχιστον 55 Παλαιστινίους σε επιδρομές σε όλη τη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την τοπική ΜΚΟ «The Palestinian Prisoners Club».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment