PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πορτογαλία: Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά


Υπό έλεγχο τέθηκε σήμερα η μεγάλη πυρκαγιά στην Πορτογαλία στο Καστέλο Μπράνκο, έπειτα από περίπου 70 ώρες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, πάνω από 1.000 πυροσβέστες παραμένουν στα μέτωπα, με τη συνδρομή 320 πυροσβεστικών οχημάτων και 3 αεροσκαφών, καθώς στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείται κρίσιμη. Τα τελευταία 24ωρα, κάποια χωριά χρειάστηκε να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους, σπίτια καταστράφηκαν, ενώ 85.000 στρέμματα γης μετατράπηκαν σε στάχτη.

Κάτοικοι των περιοχών Μακάο και Βίλα ντε Ρέι, που βρέθηκαν στην καρδιά της πύρινης λαίλαπας, κατήγγειλαν ότι δεν υπήρχαν επαρκείς πυροσβεστικές δυνάμεις και πόροι. «Ένα τρακτέρ, ένα τζιπ και ένα σπίτι κάηκαν. Δεν εμφανίστηκαν πυροσβέστες, ούτε αστυνομία, κανείς δεν εμφανίστηκε» κατήγγειλε στο Reuters ένας ντόπιος, ο Κάρλος Μαρτίνς, για να προσθέσει με παράπονο: «Ήμασταν ολομόναχοι».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Εντουάρντο Καμπρίτα, οι αστυνομικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment