PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα


Η κηδεία και η αποχαιρετιστήρια τελετή για την ηγετική φιγούρα της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 1η Μαρτίου στη Μόσχα, ανέφερε σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς.

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί στο νεκροταφείο Μπορισόφσκογε έπειτα από αποχαιρετιστήρια τελετή σε εκκλησία στην περιοχή Μαρίινο, ανέφερε. Ο σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου στη φυλακή.

Οι ρωσικές αρχές είχαν αποδώσει τον θάνατό του σε «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου». Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι είχε δηλώσει ότι της επέτρεψαν να δει τη σορό του γιου της, μία εβδομάδα μετά τον θάνατό του σε φυλακή στην Αρκτική.

Δριμεία κριτική κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ασκήσει η Γιούλια Ναβάλναγια, χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, μετά την άρνηση του Κρεμλίνου να δώσει την σορό στην μητέρα του για να κάνει δημόσια ταφή στο γιο της. «Τον βασανίσατε όσο ζούσε, τώρα τον βασανίζετε και μετά θάνατον», έλεγε στο βίντεο η χήρα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας προσωπικά τον Πούτιν πως κρατούσε σε ομηρία την σορό του Ναβάλνι για να αναγκάσει την μητέρα του να αποδεχθεί η ταφή του να γίνει ιδιωτικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment