PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πορεία από την Γαλλία στην Αθήνα «για την αξιοπρέπεια»


Ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την άλλη εβδομάδα μια μακρά διεθνή πορεία.

Με σύνθημα ότι αυτό είναι «το επόμενο βήμα για την αξιοπρέπεια!», ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την άλλη εβδομάδα μια μακρά διεθνή πορεία που θα έχει αφετηρία την Γαλλία και τερματισμό την Αθήνα.

Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στη Νίκαια της Γαλλίας στις 5 Νοεμβρίου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των G20 εκεί (από την προσεχή Κυριακή 30 Οκτωβρίου ως τις 4 Νοεμβρίου).

Εκεί οι πρώτοι οδοιπόροι θα οργανωθούν και έπειτα από μερικές ημέρες θα ξεκινήσουν. «Θα περάσουμε από διάφορα χωριά και πόλεις της Ιταλίας, θα διασχίσουμε την Αδριατική θάλασσα από το Μπάρι για να φτάσουμε στην Ελλάδα και θα περπατήσουμε ως την Αθήνα, τον τελικό μας προορισμό», σχολιάζουν οι διοργανωτές ενώ προσθέτουν ότι «τόσο στη Ρώμη όσο και στην Αθήνα θα λάβουμε μέρος στη Διεθνή Αγορά που θα οργανωθεί στην άφιξη της πορείας», εννοώντας τις ανοιχτές συγκεντρώσεις άμεσης δημοκρατίας που πραγματοποιούνται.

Η πορεία θα αποτελείται από μικρές ομάδες οδοιπόρων ή ποδηλατών (από 12 ως 25 άτομα περίπου) που θα προχωρούν από παράλληλους διαδρομές. Στις μεγάλες πόλεις οι ομάδες αυτές θα ενώνονται και μπορεί να διασχίζουν μέρος της απόστασης μαζί. Κάθε φορά που ο αριθμός των οδοιπόρων θα ξεπερνά τους 25 η πορεία θα χωρίζεται σε δυο ανεξάρτητες ομάδες. Σε κάθε χωριό οι πορείες θα καλούν συνελεύσεις και θα ανταλλάσουν εμπειρίες, προβληματικές και ιδέες.

«Κάνουμε αυτή την πορεία για να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να βγει στους δημόσιους χώρους και να συγκεντρωθεί, να μιλήσει για πολιτική και να αποφασίσει για την ίδια τη ζωή του. Κάνουμε αυτήν την πορεία για να προτείνουμε και να μάθουμε, για να εμπνεύσουμε και να εμπλουτιστούμε, για να μιλήσουμε και να ακούσουμε, να δώσουμε και να πάρουμε.

Θέλουμε να φτάσουμε στη Ρώμη και στην Αθήνα για να μεταφέρουμε ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας. Πάνω από όλα θέλουμε να συμμετάσχουμε στη Διεθνή Αγορά για να συντονιστούμε σε παγκόσμιο επίπεδο, για να ετοιμάσουμε κοινά σχέδια, να αντιμετωπίσουμε μαζί τα προβλήματα και να δημιουργήσουμε μία κοινωνία δίκαιη για όλους», αναφέρουν οι εμπνευστές της ιδέας που ήδη γίνεται ολοένα και πιο γνωστή μέσω του facebook…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment