PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ο φόβος απομακρύνει τους πολιτικούς από την εξέδρα της παρέλασης



Ο φόβος κυριαρχεί στα πολιτικά γραφεία των κομμάτων.

Ο φόβος κυριαρχεί στα πολιτικά γραφεία των κομμάτων αφού ήρθε η μέρα που θα πρέπει, λόγω εθνικής επετείου, να εμφανισθούν δημόσια υπουργοί και βουλευτές και να εκτεθούν στις οργισμένες αντιδράσεις των πολιτών, όπως συνέβη χθες ανήμερα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου αποδοκιμάστηκαν έντονα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

Η κυβέρνηση υπό τον φόβο αντιδράσεων έχει αποφασίσει να είναι περιορισμένη η συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ενώ ενδιαφέρον θα έχουν οι αντιδράσεις των πολιτών έναντι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη και του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Μαγκριώτη.

Αντιδράσεις προγραμματίζονται και στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας, όπου την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Πρωτοφανείς αποδοκιμασίες από εξαγριωμένους Θεσσαλονικείς υπέστησαν χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και ο υφυπουργός Υποδομών την ώρα που εισέρχονταν στον ναό του Αγίου Δημητρίου για να παραστούν στην πανηγυρική δοξολογία του πολιούχου της πόλης. Η άφιξη της υπουργικής αποστολή ανέβασε πολύ την ένταση στο προαύλιο του ναού, το οποίο ήταν κατάμεστο από τους Θεσσαλονικείς που είχαν συγκεντρωθεί εκεί από νωρίς το πρωί.

Η έξοδος του κ. Μπεγλίτη από το υπουργικό αυτοκίνητο προκάλεσε μαζικές αποδοκιμασίες από τους πολίτες, οι οποίες εντάθηκαν όταν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σήκωσε το χέρι και χαιρέτησε το πλήθος και, στη συνέχεια, φώναξε στους διαδηλωτές.

Το ίδιο συνέβη και όταν έφθασε στον χώρο ο κ. Μαγκριώτης. Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα που σταμάτησαν μόνο μετά την είσοδο των επισήμων στον ναό.

Φραστική επίθεση, αλλά σε πολύ μικρότερη έκταση, δέχθηκαν και οι βουλευτές της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας και Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι οποίοι χρησιμοποίησαν την πίσω πόρτα του Αγίου Δημητρίου. Μάλιστα για πρώτη φορά δεν έγιναν δηλώσεις έξω από την εκκλησία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Γ. Γεραπετρίτης: Εκτιμώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση της Τουρκίας για τη Μονή της Χώρας

Peristeri News

Leave a Comment