PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Παρέμβαση της Λ.Ε.Α.Π. για την αφαίρεση των συνταγολογιών


Καταγγέλλει την Διοίκηση του ΙΚΑ και θεωρεί το όλο θέμα ενταγμένο στην προσπάθεια συρρίκνωσης και απαξίωσης του επιστημονικού ρόλου του γιατρού, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των δομών υγείας.

Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι. Αυτό ταιριάζει απόλυτα στην διοίκηση του ΙΚΑ που πήρε τα συνταγολόγια τεσσάρων γιατρών για υπερβολική συνταγογράφηση.

Ενώ είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι λείπουν είκοσι γιατροί εδώ και μήνες, στερώντας πεντακόσια ραντεβού την ημέρα από ισάριθμους ασφαλισμένους, η διοίκηση του ΙΚΑ στο όνομα του έλεγχου ανάμεσα στα τηλεφωνικά ραντεβού (184) και στους ασφαλισμένους που εξέτασαν οι γιατροί διαπιστώθηκαν επιπλέον συνταγές.

Συνταγές που κατά βάση προκύπτουν από την προσπάθειά τους να καλύψουν τα κενά. Η Λ.Ε.Α.Π. καταγγέλλει την διοίκηση και θεωρεί το όλο θέμα ενταγμένο στην προσπάθεια συρρίκνωσης και απαξίωσης του επιστημονικού ρόλου του γιατρού, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των δομών υγείας.

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων και την ομαλοποίηση της λειτουργίας του ΙΚΑ Περιστερίου.

Την ομαλή και αναβαθμισμένη λειτουργία του ΣΑΒ. Την στελέχωση και λειτουργία του κέντρου υγείας, που θα έπρεπε να λειτουργεί από το 2004 καθώς ήταν ενταγμένο στα ολυμπιακά έργα.

Την πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας , το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό του ΙΚΑ σε ενιαία αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χώρο της υγείας.

Διεκδικούμε, καθολικό δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλο το λαό.

Απορρίπτουμε κάθε συζήτηση περί δήθεν προστασίας του ασθενή ή καταναλωτή καθώς το δικαίωμα στην υγεία δεν αποτελεί εμπόρευμα αλλά δικαίωμα και η συζήτηση για προστασία διαπραγματεύεται τους όρους πώλησης του εμπορεύματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment