PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Υόρκη: Διαμαρτυρίες ομογενών κατά Γ. Κατρούγκαλου για τη Συμφωνία των Πρεσπών


Αντιμέτωπος με διαμαρτυρίες ομογενών για τη Συμφωνία των Πρεσπών βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, στη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Columbia, στη Νέα Υόρκη.

Όπως γράφει ο «Εθνικός Κήρυξ» ένταση επικράτησε όταν ομογενείς που βρίσκονται στην αίθουσα απηύθυναν ερωτήσεις σε έντονο ύφος προς τον υπουργό Εξωτερικών, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι από την αίθουσα.

Ειδικότερα, κατά την ίδια πηγή, οι τόνοι ανέβηκαν όταν το στέλεχος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, Χρήστος Κόμσιος, απηύθυνε ερωτήσεις για την παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία», αλλά και για τη γεωγραφική έννοια της Μακεδονίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε από τους συντονιστές να επιτρέψουν τις ερωτήσεις, επαναλαμβάνοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδας όσο και της γειτονικής χώρας

Εκνευρισμός επικράτησε σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα» όταν δεν δόθηκε άμεσα ο λόγος σε άλλους ομογενείς, με αποτέλεσμα ορισμένοι να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι.

Ο πρόεδρος των Βορειοηπειρωτών της Νέας Υόρκης, Κωνσταντίνος Τσιούρης, ζήτησε να κάνει ερώτηση, αλλά ο συντονιστής του απάντησε ότι δεν υπήρχε χρόνος. Μετά από προειδοποιήσεις περί αποβολής του από την αίθουσα ο κ. Τσιούρης είπε πως «ένα εκατομμύριο άτομα που διαμαρτυρήθηκαν στην Ελλάδα δεν είναι εθνικιστές» και εξέφρασε την αμφιβολία του εάν οι παρευρισκόμενοι στο πάνελ έχουν διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πάντως πως δεν είχε κανένα πρόβλημα να ακούσει τις ερωτήσεις όσων διαφωνούσαν και πρόσθεσε ότι ο καλύτερος δρόμος είναι να «πείθεις αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη με επιχειρήματα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment