PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΝΔ: Αποτυχία των στόχων στο χρέος και στο έλλειμμα


Kατηγορεί την κυβέρνηση ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας.

Για “αποτυχία των στόχων, τόσο στο χρέος όσο και στο έλλειμμα”, κατηγορεί την κυβέρνηση ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας, σχολιάζοντας την οριστικοποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 10,5% του ΑΕΠ, το 2010.

Αναφέρεται στις αρχικές εκτιμήσεις του «Μνημονίου» για “έλλειμμα 8,1% του ΑΕΠ και τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις του Προϋπολογισμού για έλλειμμα 9,4% του ΑΕΠ, το 2010” και αποδίδει την “αναθεώρηση αυτή κυρίως στην κατάρρευση των εσόδων λόγω της φορολογικής επιδρομής σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις”.

Τα έσοδα, σημειώνει, “αυξήθηκαν μόλις κατά 5,5% το 2010, έναντι στόχου στο «Μνημόνιο» για αύξηση κατά 13,7%”.

Αυτές οι αποκλίσεις, προσθέτει, έναντι των στόχων, θα οδηγήσουν στη λήψη νέων συμπληρωματικών μέτρων ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί η νέα «τρύπα» στο έλλειμμα.

Ο κ Σταϊκούρας αναφέρει ότι “η ύφεση είναι βαθιά και παρατεταμένη, το έλλειμμα δεν μειώνεται με βιώσιμο τρόπο, το χρέος αυξάνει και διατηρεί τη δυναμική του, η παραγωγική βάση συρρικνώνεται, τα «λουκέτα» πολλαπλασιάζονται, η ανεργία καλπάζει, ο κοινωνικός ιστός αποδιοργανώνεται. Οι Έλληνες πολίτες υποβάλλονται σε μεγάλες και διευρυνόμενες θυσίες χωρίς αντίκρισμα”.

Καταλήγοντας, τονίζει ότι “η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι αδιέξοδη” και ότι “απαιτείται αλλαγή πολιτικής.»

“Προαπαιτούμενο για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, είναι η ανάπτυξη της οικονομίας και η κοινωνική συνοχή”, αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Ν. Μηταράκης, προσθέτοντας ότι “το Μνημόνιο αποδεικνύεται αναποτελεσματικό, οδηγώντας σε αύξηση της ανεργίας και σε λουκέτα την αγορά”, επιβεβαιώνοντας την αρχική εκτίμηση της ΝΔ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment