PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική


Η πρώτη Κυριακή της Άνοιξης είναι με αρκετή ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες πάνω από τις κανονικές τιμές, κάτι που θα αλλάξει τις επόμενες ώρες.

Όμως από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα δυτικά αναμένονται βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Η επιδείνωση του καιρού όμως θα είναι πρόσκαιρη. Για παράδειγμα στην Αττική θα βρέξει λίγο μετά τα μεσάνυχτα Δευτέρας προς Τρίτη, ήδη όταν ξημερώσει ο καιρός στην Αττική θα έχει βελτιωθεί. Το σύστημα έχει πολύ γρήγορη κίνηση από τα δυτικά, στα ανατολικά θα διασχίσει τη χώρα σε περίπου 12 ώρες.

Θα δώσει πάντως και χιόνια το βράδυ της Δευτέρας στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι επόμενες βροχές προβλέπονται στα βόρεια και βορειοανατολικά της χώρας την Πέμπτη και το πρωί της Παρασκευής όπου η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα Κυριακή αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 16 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment