PeristeriNews.gr
Πολιτική

Να υιοθετήσουμε την «ευρωδραχμή» πρότεινε ο Καρατζαφέρης


Την υιοθέτηση της «ευρωδραχμής» ως νομίσματος της χώρας, για τις συναλλαγές στο εσωτερικό, πρότεινε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Την υιοθέτηση της «ευρωδραχμής» ως νομίσματος της χώρας, για τις συναλλαγές στο εσωτερικό, πρότεινε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ως ένα από τα μέτρα που συμπεριλαμβάνει το κόμμα του στο πρόγραμμά του για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Μιλώντας σήμερα το πρωί, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, ο Γ. Καρατζαφέρης πρότεινε να κάνει η χώρα μας ό,τι έκανε η Γερμανία το 23΄.

«Επίσημο νόμισμα της χώρας, το ευρώ, αλλά ευρωδραχμή για το εσωτερικό της χώρας και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 2 ετών», όπως είπε και εξήγησε το σκεπτικό του: Σύμφωνα με αυτό, η «ευρωδραχμή» θα χρησιμοποιείται μόνο στην Ελλάδα, ενώ το επίσημο νόμισμα στις σχέσεις μας με το εξωτερικό, θα είναι το ευρώ.

Κατά τον κ. Καρατζαφέρη, με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί κίνηση στην αγορά, θα παραχθεί πλούτος για φορολόγηση, θα υπάρχει ανάπτυξη και η χώρα θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα.

«Αλλά όλα αυτά θέλουν μια δυνατή κυβέρνηση, αποφασισμένη, που να γνωρίζει το αντικείμενο και να έχει όρεξη να πολεμήσει προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Υποστήριξε επίσης ότι η Ευρώπη έχει απογοητευτεί από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και εκτίμησε ότι τον πίστευε στην αρχή, αλλά αυτός την απογοήτευσε στην συνέχεια.

«Γέλασε χθες η Ευρώπη, όταν έβλεπε για 9 ώρες τον Έλληνα Πρωθυπουργό να προσπαθεί να πείσει – αν έπεισε – τους υπουργούς του, για την αναγκαιότητα των μέτρων», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment