PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σαμαράς: «Στηρίζουμε ότι είναι σωστό για την Πατρίδα»


Με τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ο Α. Σαμαράς ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του στην Ευρώπη.

Με τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ο Α. Σαμαράς ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του στην Ευρώπη στο πλαίσιο της παρουσίασης των προτάσεών του για την αντιμετώπιση της Ελληνικής κρίσης.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, ο Α. Σαμαράς σε δήλωση του τόνισε ότι έθεσε υπόψη των Ευρωπαίων αξιωματούχων «όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, που δείχνουν, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι η σημερινή οικονομική πολιτική στην Ελλάδα δεν αποδίδει και πρέπει να αλλάξει».

Τόνισε επίσης ότι παρουσίασε «τα βασικά σημεία της δικής μας εναλλακτικής πρότασης και τονίσαμε ότι μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Τονίσαμε ότι συμφωνούμε με τους βασικούς στόχους – δηλαδή τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους – αλλά ότι πρέπει να αλλάξει η εφαρμοζόμενη Πολιτική μέσα από επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου».

Πρόσθεσε ακόμη ότι υπογράμμισε στους Ευρωπαίους ότι «το σχέδιό μας προβλέπει εκτενείς περικοπές από τη σπατάλη του Δημοσίου, αλλά ταυτόχρονα περιλαμβάνει απαραίτητα μέτρα, που τονώνουν την οικονομία, ώστε να καταπολεμηθεί μαζί με το έλλειμμα και η βαθιά ύφεση».

Τέλος επιβεβαίωσε «την απόλυτη στήριξή μας στην ανάγκη αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας».

Ο κ. Σαμαράς κλείνει τη δήλωσή του τονίζοντας: «θέλω εδώ να γίνει απολύτως σαφές: Στηρίξαμε και στηρίζουμε ό, τι είναι σωστό για την Πατρίδα, ενώ δεν μπορούμε να στηρίξουμε οτιδήποτε έχει ήδη αποδειχθεί λάθος. Το διήμερο αυτό είχε ένα διπλό αποτέλεσμα: Και συνεισφέραμε στην εθνική προσπάθεια για ταχύτερη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και οι απόψεις μας ακούστηκαν με προσοχή από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment