PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Να μην πληρώσουν οι κάτοικοι τα «σπασμένα» του Δήμου


Ανακοίνωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, για το χρέος του Δήμου Περιστερίου, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών Γ.Ραγκούση.

Ο Δήμος Περιστερίου περιλαμβάνεται ως 27ος στους Δήμους που είναι στο πορτοκαλί με χρέη στο 100% – 150% των εσόδων του.

Στα πρότυπα της πολιτικής που χαράζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δήθεν για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους, επιβάλλει στους δήμους μέτρα δήθεν για τη μείωση των χρεών τους, μέτρα που φέρνουν άμεσα μείωση των όποιων κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων.

Η κεντρική κυβέρνηση που παραδέχεται οτι η κατάσταση του δικού της χρέους είναι πολλαπλά χειρότερη, έρχεται ως αδέκαστος κριτής να δώσει συνταγές “εξυγίανσης” των δήμων. Η πορεία αυτή προβλεπόταν απο τις ρυθμίσεις του Καλλικράτη και απο το πρώτο Μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική κυβένηση με ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ.

Έχει ευθεία σχέση με την προωθούμενη επιχειρηματικοποίηση των Δήμων, την ανταποδοτική-φορομπηχτική λειτουργία του που αντιμετωπίζει τον κάτοικο ως πελάτη. Αυτή μάλιστα η πολιτική δεν είναι τυχαίο οτι είναι η ίδια –αν και μεγαλύτερη ένταση-προ και μετά κρίσης, πράγμα που αποδεικνύει αφενός για ποιού τα συμφέροντα δουλεύει η τωρινή και η προηγούμενη κυβέρνηση, αφετέρου οτι δεν μπορεί να αποτελούν λύση για έξοδο απο την κρίση.

Στόχος του είναι να επιβληθεί παραπέρα η διάλυση κάθε κοινωνικής υπηρεσίας για παιδιά, πρόνοια, καθαριότητα, δημόσιες υποδομές. Να ξεπουληθούν τα πάντα και να παραδοθούν στο κεφάλαιο και τις τράπεζες.

Απο την άλλη, η Δημοτική Αρχή στο Περιστέρι έχει σοβαρές ευθύνες για την τελική κατάληξη της πολιτικής της. Η οικονομική διαχείρισή της όλα αυτά τα χρόνια είναι συνυπεύθυνη που έφτασε ο Δήμος σε αυτή την κατάσταση. Έργα βιτρίνας για τις ανάγκες των κατασκευαστικών εταιρειών και όχι τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων, υπερτιμημένες κοστολογήσεις και αδιαφανείς αναθέσεις έργων και προμηθειών, φορομπηξία των κατοίκων που δεν έλυσε κανένα οικονομικό πρόβλημα ούτε κοινωνική ανάγκη (γλάστρες, φωτογραφίες λουλουδιών, λαμπιόνια, καρουζέλ…).

Με αφορμή τη ψήφιση απο τη Δημοτική Αρχή του προϋπολογισμού για το 2011 η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου τοποθετήθηκε για την οικονομική πολιτική της δημοτικής εξουσίας και τη δική της αντίληψη πανω σε αυτό. Δυστυχώς επαληθεύτηκε και πολύ σύντομα διαψεύστηκε ο Δήμαρχος που απέκρυπτε την πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα. ( www.slap.gr/wp-content/uploads/xreomenoi-dimoi-1.jpg)

Το πραγματικό πρόβλημα της μη απόδοσης του συνόλου της κρατικής χρηματοδότησης, δεν εξηγεί γιατί ο Δήμος Περιστερίου είναι στους 50 χρεωμένους –απο τους 325- Δήμους της χώρας. Η πολιτική της δημοτικής εξουσίας είναι αντίγραφο της πολιτικής της κυβέρνησης. Μάλιστα θεωρούμε οτι όπως η κυβέρνηση βολεύεται να επικαλείται την Τρόϊκα για να πάρει τα αντιλαϊκά μέτρτα, έτσι τώρα η Δημοτική Αρχή θα βολεύεται να επικαλείται την κάκιστη οικονομική της κατάσταση για τους νέους φόρους και την κατάρρευση των υπηρεσιών του δήμου μας. Και αφού ο κ. Παχατουρίδης επικαλείται οτι φταίει η κεντρική πολιτική της κυβέρνησης, τότε είναι διπλά υπόλογος που ψήφισε υπερ του “Καλλικράτη” .

Η μονή σήμερα «εφικτή» διέξοδος για τον κόσμο της εργασίας, την νεολαία, τους συνταξιούχους, τους άνεργους είναι να επιβάλλουμε αυτόπου μας έχουν εμποτίσει να θεωρούμε ανέφικτο: ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Να διεκδικήσουμε

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.
  • Να μην ξεπουληθεί τίποτα Δημόσιο
  • Να διαγραφεί το χρέος. Δεν το δημιουργήσαμε εμείς, δεν θα το πληρώσουμε εμείς.
  • Καμία περικοπή, αντιθέτως αύξηση για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια

Όχι στις αντιλαϊκές πολιτικές της κεντρικής και τοπικής εξουσίας!

Συλλογική μαζική δράση των κατοίκων για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment