PeristeriNews.gr
Πολιτική

Λ. Μενδώνη: Καταδικάζω απόλυτα την εμφάνιση αστυνομικών στους κινηματογράφους


«Σωστή» χαρακτήρισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την αντίδραση του κόσμου για την είδηση περί παρέμβασης αστυνομικών σε δύο κινηματογράφους στην Αθήνα λόγω παρουσίας ανηλίκων σε προβολές της ταινίας «Joker», σημειώνοντας πως αυτό που έγινε ήταν «απολύτως ανοίκειο», καταδικάζοντας απολύτως τα περιστατικά.

Όπως περιέγραψε η κα Μενδώνη μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, δεν γνώριζε από πού προέρχονταν οι δύο κυρίες, «ρώτησα όλη την ιεραρχία, κανείς δεν είχε ιδέα. Σε συνεννόηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πήρα τα στοιχεία τους, είναι πράγματα υπάλληλοι του υπουργείου. Κινήθηκαν αυτοβούλως προφανώς χωρίς να έχουν ενημερώσει και χωρίς να έχουν καμία εντολή, κι εγώ αναρωτιέμαι για τα κίνητρά τους» είπε χαρακτηριστικά.

«Σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΠΟ δεν είχε δώσει καμία εντολή και αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες αυτές δεν ενημέρωσαν, υπερέβησαν τις όποιες αρμοδιότητες και γι’ αυτό θα κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την τιμωρία τους» ξεκαθάρισε η κα Μενδώνη. Με όλη τη συμπεριφορά τους, όπως πρόσθεσε, υπερέβαλαν των αρμοδιοτήτων τους, λειτούργησαν αυθαιρέτως.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι τις οδήγησε να συμπεριφερθούν με αυτόν τον τρόπο» τόνισε η υπουργός.

Αναφορικά με τη θέση τους στο υπουργείο, εξήγησε πως ανήκουν στο προσωπικό της γενικής διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού, είναι μέλη Επιτροπής που εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών. Η επιτροπή, όπως εξήγησε η κα Μενδώνη, είναι γνωμοδοτική και αυτό που λέει το θεσμικό πλαίσιο είναι πως έχουν δικαίωμα ελέγχου αποκλειστικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, δηλαδή στον γνωμοδοτικό τους ρόλο.

«Από τη στιγμή που κινήθηκαν με την υπαλληλική ιδιότητα, έπρεπε να έχουν ενημερώσει» συμπλήρωσε και κατέληξε λέγοντας: «Το υπουργείο Πολιτισμού κι εγώ προσωπικά καταδικάζουμε απερίφραστα, δεν το ξέραμε, θα λάβουμε όλα τα μέτρα για τον πειθαρχικό έλεγχο».

Υπενθυμίζεται πως σε δύο ξεχωριστά περιστατικά, το Σάββατο και την Κυριακή, σε κινηματογράφους στο Μαρούσι και τα Πατήσια, υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, επικαλούμενες την ιδιότητά τους αυτή, ενημέρωσαν τις αρχές για παρουσία ανηλίκων σε προβολές της ταινίας «Joker». Το απόγευμα του Σαββάτου, αστυνομικοί διέκοψαν την προβολή της ταινίας και προχώρησαν σε ταυτοποίηση στοιχείων καθώς είναι κατάλληλη για άνω των 18 ετών. Από την αίθουσα βγήκαν αρκετές παρέες ανήλικων παιδιών που ήταν ασυνόδευτες και κάλεσαν τους γονείς τους για να τους παραλάβουν. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και την Κυριακή.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης, ανέφερε ότι «οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι γι αυτές τις αδιανόητες εξελίξεις που γυρίζουν την Ελλάδα και την Ελληνική Αστυνομία σε πολύ σκοτεινές εποχές».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την εταιρεία που διαχειρίζεται τον κινηματογράφο, όπου σημειώθηκε το χθεσινό περιστατικό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment