PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ


Ανατροπή στην απόφαση να γίνουν εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο συνέδριο του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε αποδεκτή την απόφαση του Σώματος και έτσι δεν θα στηθούν ξανά κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνοντας στο βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «έδειχνε» εκλογές, αλλά και στην τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη η οποία σήκωσε το γάντι και είπε ότι είναι παρούσα για μία εσωκομματική μάχη.

«Ο ιστορικός ηγέτης, αν και από μακριά, ζητά κάλπη για πρόεδρο, η συντρόφισσα θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος απέναντί μου. Πώς μπορώ να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπ΄αυτές τις συνθήκες;», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Θα ήταν σαν να κρυβόμουν πίσω από μία απόφαση ματαίωσης των εκλογών. Σαν να δίνω φωνή στην εσωστρέφεια» διαπίστωσε και υπογράμμισε πως τα μέλη θα δώσουν τέλος στην εσωστρέφεια.

«Να ανοίξουμε τα μάτια και να ψηφίσουμε με βάση την πραγματικότητα που έχουμε μπροστά μας», ενώ, σε άλλο σημείο είπε πως την Πέμπτη, όταν άρχισαν οι εργασίες του Συνεδρίου, μπήκε στην αίθουσα «ως πρόεδρος που δεν του επιτρέπουν τα μέλη να ρωτά χωρίς την άδειά τους. Πώς μπορώ να βγω την Κυριακή όταν ο ιστορικός ηγέτης ζητά ψήφο;».

Γεροβασίλη: «Σταματάω αν ανακαλέσεις το “βρείτε μου αντίπαλο”»

«Αγαπητέ Στέφανε, στην εναρκτήρια ομιλία σου είπες ‘βρείτε μου αντίπαλο και πάμε’. Εάν το ανακαλέσεις σταματάμε εδώ. Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος. Περιμένω», είπε η Όλγα Γεροβασίλη μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.

«Στην αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμιζε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει. Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες», πρόσθεσε. Εν συνεχεία, σχολίασε: «Τώρα αν θες εκλογές σε 10 μέρες αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει, ε καν’ τις μόνος σου να δεις τι θα πάρεις. Μένω σε αυτό που είπα».

Άναψαν τα αίματα και τα μέλη ψήφισαν «όχι» σε εκλογές

Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβηκε στο βήμα και είπε πως «δεν πρέπει να γίνουν σκάκι». Με την Όλγα Γεροβασίλη να διευκρινίζει ότι εκλογές στις 10 Μαρτίου δεν μπορούν να γίνουν και αν θέλει ο Στέφανος Κασσελάκης να τις κάνει μόνος του.

Οι φωνές από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έντονες, με γιουχαΐσματα και χειροκροτήματα να συνθέτουν το σκηνικό της έντασης, με τον Κασσελάκη να λέει στην Όλγα Γεροβασίλη «αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου, δεν έχω λόγο να πάω σε εκλογές».

Τα μέλη του κόμματος, στη συνέχεια υπερψήφισαν, την πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου, να μη γίνουν εκλογές και ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβηκε στο βήμα λέγοντας: «Η απόφαση πάρθηκε, δεν πάμε σε εκλογές».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment