PeristeriNews.gr
Πολιτική

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια


Σε τροχιά αντίθετη από εκείνη του Νίκου Ανδρουλάκη, που δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει το νομοσχεδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, φαίνεται πως κινείται η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, καθώς δηλώνει πως η ίδια θα υπερψηφίσει.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε στα Παραπολιτικά: «Τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι θέση του κόμματος και του Συνεδρίου. Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Για εμένα είναι θέμα συνείδησης και δεν υπάρχει περίπτωση να το καταψηφίσω».

Ζητούν να συζητηθεί το θέμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές του κόμματος έχουν ζητήσει τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να υπάρξει συζήτηση και ενημέρωση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια καθώς πρόκειται για μία θέση που το κόμμα έχει υιοθετήσει από την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δεν έχει πει τι σκοπεύει να κάνει στην ψηφοφορία του επίμαχου νομοσχεδίου.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είναι αντίθετοι με την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ανδρουλάκης: Τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε -Θέλουμε μια καθαρή λύση

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας την Πέμπτη στο «Mega» αναφέρθηκε στο ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων ξεκαθαρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. «Δεν μπορεί να γίνει ένας νόμος και να έρθουν όλα τα μη κρατικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια στο λεκανοπέδιο. Τον νόμο αυτόν που προτείνει ο κ. Πιερρακάκης τον ήξεραν εκ των προτέρων οι επιχειρηματίες και έχουν αγοράσει την Αθήνα. Γιατί; Να μην ρυθμίζει η αγορά το ακαδημαϊκό επίπεδο. Εμείς προτείνουμε ενιαία μορφή αξιολόγησης και για το δημόσιο και για το μη κρατικό. Εν ολίγοις, τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην 3οβάθμια εκπαίδευσή και όχι την εμπορευματοποίηση που υπονομεύει», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Στο Κατάρ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Peristeri News

Leave a Comment