PeristeriNews.gr
Πολιτική

Καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτ. Αθήνας (Β3) ΠΑΣΟΚ


Τραμπούκικη και αντιδημοκρατική επίθεση κυρίως από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με την επίθεση στους Αγίους Αναργύρους, η Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας (Β3) ΠΑΣΟΚ Ηρώ Ζερβάκη εξέδωσε ανακοίνωση – καταγγελία:

“Το βράδυ της Πέμπτης, ομάδα «αγανακτισμένων πολιτών» αποτελούμενη κυρίως από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τον επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ Αγίων Αναργύρων Παναγιώτη Τερζόγλου, πραγματοποίησε αντισυγκέντρωση έξω από το 1ο ΚΑΠΗ όπου διεξαγόταν πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με ομιλητή τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Οι «αγανακτισμένοι πολίτες» επιτέθηκαν στον Υπουργό τη στιγμή που έφτανε στο 1ο ΚΑΠΗ, εκτοξεύοντας αδιακρίτως στους συγκεντρωμένους αυγά και καφέδες, αλλά και χτυπώντας με γροθιές, κλωτσιές, κράνη και ξύλα όποιον βρισκόταν στο δρόμο τους.

Τραυμάτισαν τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πολύδωρο Τσελέκα και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, ενώ χτυπήθηκαν χωρίς να τραυματιστούν πάνω από δέκα συμπολίτες μας. Παρά την τραμπούκικη και αντιδημοκρατική επίθεση, η προγραμματισμένη εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε κανονικά.

Ωστόσο, τα πρωτοφανή αυτά γεγονότα στιγματίζουν την πολιτική ζωή της πόλης. Μεταφέρουν στην τοπική κοινωνία ένα κλίμα σύγκρουσης, που μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Και αμφισβητούν το κατακτημένο από τη μεταπολίτευση δικαίωμα των κομμάτων και των πολιτών να πραγματοποιούν δημόσιες εκδηλώσεις, υπονομεύοντας έτσι τα θεμέλια της δημοκρατίας μας.

Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, όλους τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας σε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Οι «στρατηγικές της έντασης» είναι ενάντια στα πραγματικά συμφέροντα του ελληνικού λαού, ενάντια στο συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της. Δυστυχώς, ακόμη και μετά τα επεισόδια της Πέμπτης, κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η προσφυγή στη βία. Αρνούνται να καταδικάσουν τα επεισόδια και ακόμη χειρότερα, προκαλούν το κοινό αίσθημα, κάνοντας το άσπρο μαύρο και υπερασπιζόμενοι τη βία και τους τραμπουκισμούς.

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Τερζόγλου επιχειρεί από το βράδυ της Πέμπτης να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, καταφεύγοντας σε παραπληροφόρηση και σε λασπολογικές επιθέσεις κατά του Δημάρχου της πόλης.

Νιώθουμε πολιτική υποχρέωση να απαντήσουμε σερ κάποια από τα ψεύδη του και να προστατεύσουμε έτσι τις πολιτικές λειτουργίες και τις δημοκρατικές διαδικασίες στην τοπική μας κοινωνία.

ΨΕΜΑ ΠΡΩΤΟ: Ισχυρίζεται ο κ. Τερζόγλου ότι «η αντισυγκέντρωση των αγανακτισμένων πολιτών ήταν αυθόρμητη. Πήραν τους καφέδες από το καφενείο και τους πέταξαν στον Υπουργό». Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Η αντισυγκέντρωση ήταν προετοιμασμένη.

Οι συγκεντρωμένοι πετούσαν φειγ – βολάν με συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ και του Υπουργού. Στο καφενείο τα τύπωσαν; Κάποιος μηχανισμός τύπωνε φειγ – βολάν από το πρωί. ΨΕΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΟ: Ισχυρίζεται ο κ. Τερζόγλου ότι «συμμετείχε στην αντισυγκέντρωση σαν απλός δημότης» Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο κ. Τερζόγλου από την πρώτη στιγμή ήταν επικεφαλής της αντισυγκέντρωσης και συμπεριφερόταν μ’ αυτό τον τρόπο. Και πως μπορούσε να είναι αλλιώς; Αφού είναι επικεφαλής του χώρου του στην πόλη. Και μόνο με την παρουσία του, η αντισυγκέντρωση πήρε συγκεκριμένο πολιτικό χαρακτήρα.

ΨΕΜΑ ΤΡΙΤΟ: Ο κ. Τερζόγλου μιλάει για «μπράβους του ΠΑΣΟΚ» και ισχυρίζεται ότι «υπάρχουν τραυματίες και από τους αγανακτισμένους πολίτες αλλά φοβούνται να πάνε στο νοσοκομείο».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Η βία ασκήθηκε αποκλειστικά από την πλευρά των «αγανακτισμένων πολιτών». Οι εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, ούτε ρόπαλα είχαν ούτε κράνη για να συγκρουστούν. Και ομολογούμε ως τοπικό ΠΑΣΟΚ ότι αιφνιδιαστήκαμε και δεν είχαμε κανένα μέτρο περιφρούρησης.

Γιατί ποτέ δεν περιμέναμε τέτοια αντιδημοκρατική συμπεριφορά και βία στην πόλη μας, πόσο μάλλον από την πλευρά δυνάμεων της αριστεράς. Εμείς, ως Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας ΠΑΣΟΚ και ως ΠΑΣΟΚ Αγίων Αναργύρων δεν θα παρασυρθούμε σ’ αυτό το θλιβερό κατήφορο. Θα επιμείνουμε στον πολιτικό διάλογο και στην επιδίωξη της ευρύτερης κοινωνικής και λαϊκής συμφωνίας και συναίνεσης.

Ειλικρινά ελπίζουμε ότι ακόμη κι αυτοί που διοργάνωσαν και συμμετείχαν στις ασχήμιες που διαδραματίστηκαν την Πέμπτη το βράδυ θα επανεξετάσουν τη στάση τους και θα κάνουν την αυτοκριτική τους. Σε κάθε περίπτωση, κανένας δεν θα μας κλείσει το στόμα, δεν θα μας φοβίσει με απειλές ή με την ωμή βία. Η μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία του λαού των Αγίων Αναργύρων και της Δυτικής Αθήνας δεν τρομοκρατείται, δεν εκβιάζεται”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment