PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δριμεία επίθεση Χρ. Σπίρτζη σε ΕΕΤΤ και DIGEA


Δριμεία επίθεση στην Εθνική Επιτροπή Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών, αλλά και στην DIGEA εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στις Επιτροπές της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η ΕΕΤΤ όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο της, αλλά συνέβαλε αποφασιστικά στο στήσιμο, στη στρέβλωση και την αδιαφάνεια», τόνισε ο υπουργός Υποδομών, ενώ για την DIGEA επεσήμανε ότι ο τρόπος ππου της δόθηκε η πλατφόρμα ψηφιακής εκπομπής «ήταν οι απόλυτες συνθήκες μη υγιούς ανταγωνισμού».

«Υπάρχει μεγαλύτερη στρέβλωση από ένα ιδιωτικό μονοπώλιο, το οποίο μάλιστα ανήκει σε μέρος του ανταγωνισμού;», ρώτησε ο κ. Σπίρτζης, επικρίνοντας την απάντηση που έδωσε η ΕΕΤΤ στο ερώτημα πως είναι δυνατόν τα κανάλια να είναι και παραγωγοί εκπομπής και πάροχοι εκπομπής.

«Η απάντηση της «ανεξάρτητης» ΕΕΤΤ είναι ότι κανάλια και DIGEA είναι άλλο νομικό πρόσωπο», είπε λέγοντας με έμφαση ότι η ανεξαρτησία της ΕΕΤΤ είναι εντός εισαγωγικών.

«Σ’ αυτή την πολιτική εμείς δεν έχουμε θέση. Εμείς υπηρετούμε άλλη πολιτική. Σ’ αυτό το νομοσχέδιο βρίσκουν θέση όσοι το βράδυ που έκλεισε η ΕΡΤ ήταν εκεί είτε ως φυσική παρουσία είτε με την καρδιά τους», ξεκαθάρισε, ενώ επεσήμανε πως «είναι εθνικό θέμα να υπάρχουν κατοχυρωμένες οι συχνότητες σε ακριτικές περιοχές».

Μάλιστα ο κ. Σπίρτζης κατήγγειλε ότι στο υπουργείο Υποδομών δεν υπάρχει μελέτη που να ορίζει ότι τα σημεία εκπομπής πρέπει να είναι 146, όπως αναφέρει η υπουργικοή απόφαση για την DIGEA.

«Ψάξαμε πολύ στο υπουργείο και βρήκαμε μία μελέτη για 276 σημεία. Πως βγήκε η «κουτσουρεμένη» απόφαση για 146;», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν ένας από εμάς είχε πράξει ότι η ΕΕΤΤ θα ήμασταν τουλάχιστον κρεμασμένοι στα μανταλάκια, στα περίπτερα και τις αρμόδιες αρχές», εκτίμησε ο υπουργός και αναρωτήθηκε «αν είναι δυνατόν να έχουμε ένα τόσο δεσμευτικό πλαίσιο για τα δημόσια έργα, για όλα και η ρυθμιστική ανεξάρτητη αρχή να απαλλάσσεται από όλα;». Ο κ. Σπίρτζης κατήγγειλε ακόμη ότι «τα στελέχη της ΕΕΤΤ υπηρέτησαν ως γενικοί γραμματείς και σύμβουλοι υπουργών που έπρεπε να ελέγχουν την ΕΕΤΤ, ενώ πρωταγωνίστησαν και στο «μαύρο» στην ΕΡΤ, αν και δεν είχαν θεσμικό ρόλο».

«Εμείς εγγυόμαστε ως κυβέρνηση την ανεξάρτητη λειτουργία των ρυθμιστικών αρχών», δεσμεύθηκε και κάλεσε την ΝΔ «να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια». Ακόμη ο υπουργός Υποδομών εκτίμησε πως «δεν θα έχουμε πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρότι πολλοί καλοθελητάδες, και μέλη της ΕΕΤΤ, έχουν προσφύγει σ’ αυτή κατά την «καλή» συνήθεια των τελευταίων χρόνων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment