PeristeriNews.gr
Πολιτική

Διμέτωπη επίθεση από την Αλέκα Παπαρήγα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


Κάλεσε τη λαϊκή τάξη να καταδικάσει με την ψήφο της, την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζοντας το ΚΚΕ και στέλνοντας ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας στα κόμματα εξουσίας και την πλουτοκρατία στις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου

Διμέτωπη επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια ομιλίας της για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου και τις περιφερειακές εκλογές, στην αίθουσα του Συνδέσμου Οικοδόμων στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, η κα Παπαρήγα κάλεσε τη λαϊκή τάξη να καταδικάσει με την ψήφο της, την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στηρίζοντας το ΚΚΕ και στέλνοντας ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας στα κόμματα εξουσίας και την πλουτοκρατία στις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα καταδίκασε και την αποχή υποστηρίζοντας ότι δεν αποτελεί λύση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι επικείμενες περιφερειακές εκλογές έχουν έντονο πολιτικό χαρακτήρα, καθώς διεξάγονται υπό συνθήκες κρίσεις και με επίκεντρο το Μνημόνιο, και υποστήριξε ότι πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων από κάτω προς τα πάνω.

Επίσης, η κα Παπαρήγα υποστήριξε ότι δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί η ρητορική του ΠΑΣΟΚ ότι «ο λαός εξακολουθεί να μας εμπιστεύεται παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουμε λάβει» αλλά ταυτόχρονα «να μην καρπωθεί και η Νέα Δημοκρατία τη λαϊκή δυσαρέσκεια», καθώς όπως παρατήρησε, «δεν έχουν παραγραφεί οι ευθύνες της για όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια».
Παράλληλα, τόνισε ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε την απαισιοδοξία που βάζουν στον κόσμο» και διευκρίνισε ότι «η απαισιοδοξία αυτή θα υπάρχει όσο ο λαός δεν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του».

Απαντώντας στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν κατεβαίνει ενωμένη η Αριστερά στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι «δεν είμαστε αντίθετοι στη συμμαχία» αλλά αναρωτήθηκε «τι θα γινόταν εάν είχαμε κάνει συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε αυτόν;».

Στρέφοντας την κριτική της και έναντι του ΛΑΟΣ, υποστήριξε ότι αποτελεί ουσιαστικά τον «συνδετικό κρίκο για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα» και πρόσθεσε ότι «έχουν συνταγές για όλα». Αναφερόμενη στο θέμα της ανάπτυξης και των μεγάλων επενδύσεων στη χώρα μας, όπως τα παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, η κα Παπαρήγα τόνισε ότι οι επενδύσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα, από τα «μεγαθήρια» όπως τα χαρακτήρισε, του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, θα περιορίσουν ακόμα περισσότερο το χώρο για τους μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους.

Στο ίδιο ύφος, πρόσθεσε ότι θα δοθεί χρήμα και πάλι στους μεγάλους επιχειρηματίες και παρατήρησε ότι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι σαφώς λιγότερες από αυτές που θα χαθούν. Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος του ΚΚΕ για την περιφέρεια Αττικής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment