PeristeriNews.gr
Πολιτική

Διαμαρτυρία αλλά και συμμετοχή


Δεν φθάνει μόνο η διαμαρτυρία για να βρεθεί λύση στα προβλήματα, τόνισε ο πρωθυπουργός από την Κομοτηνή, καλώντας τους πολίτες να μην απέχουν από τα κοινά.

Δεν φθάνει μόνο η διαμαρτυρία για να βρεθεί λύση στα προβλήματα, τόνισε ο πρωθυπουργός από την Κομοτηνή, καλώντας τους πολίτες να μην απέχουν από τα κοινά.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, αναφέρθηκε στο θέμα των μεταναστών και είπε ότι για πρώτη φορά υπάρχει ένα σχέδιο διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης.

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα, όπως η Ελλάδα, να έχει περίπου 45.000 αιτήσεις για πολιτικό άσυλο και να μην τις εξετάζει, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα και να έχει καταδικαστεί από την ΕΕ γι αυτό το θέμα, συμπληρώνοντας ότι θα επαναπατριστούν όσοι μετανάστες δεν έχουν τις προϋποθέσεις για να μείνουν στη χώρα μας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον θεσμό της αιρετής περιφέρειας επισημαίνοντας ότι είναι ένα βήμα για την αποκέντρωση πόρων και εξουσιών και την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στο χωριό Δημάριο, ο Γ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε για λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα ενταχθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία (ΕΠΑΔ), στην οποία φοιτούν οι δάσκαλοι των μειονοτικών σχολείων.

Εξάλλου, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή συναντήθηκε αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, οι οποίοι έκαναν διαμαρτυρία έξω από το ξενοδοχείο «Αρκάντια», στο οποίο μιλούσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην Αθήνα συνάντηση των αρμόδιων υπουργών με εκπροσώπους των τραπεζών που έχουν αναλάβει τη χρηματοδότηση της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας με εγγύηση του δημοσίου και με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment