PeristeriNews.gr
Οικονομία

Διαβουλεύσεις με την τρόικα


Η εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού και τα μεγέθη του επόμενου βρίσκονται στο μικροσκόπιο της τρόικας, οι επικεφαλής της οποίας συναντώται αυτή την ώρα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, συναντώνται αυτή την ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου, τέλη Δεκεμβρίου.

Οι αξιωματούχοι από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, θα εξετάσουν την εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού και τα μεγέθη του νέου, αλλά και την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών που έχουν ζητήσει. Οι κ.κ. Τόμσεν, Ντερούζ και Μαζούχ, θα επισκεφθούν, επίσης, άλλα υπουργεία, καθώς και την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Στατιστική Αρχή και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο νέος έλεγχος της οικονομίας «συμπίπτει» χρονικά με την ανακοίνωση, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, των οριστικών στοιχείων από τη Eurostat για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της περιόδου 2006-2009. Το έλλειμμα για το 2009 υπερβαίνει πλέον το 15% του ΑΕΠ, ενώ για το τρέχον έτος «κινείται» πέριξ του 9,5% του ΑΕΠ, δυσχεραίνοντας επιπρόσθετα, σε συνδυασμό με την υστέρηση στα έσοδα (ύψους 2 δισ. ευρώ) και την ύφεση, την προσπάθεια της δημοσιονομικής προσαρμογής. Με αυτά τα δεδομένα, η τρόικα φέρεται να ζητεί πρόσθετα μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης καταβάλλονται προσπάθειες να υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις, όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνες.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τονίζει ότι η προσπάθεια για μείωση του ελλείμματος θα συνεχιστεί “χωρίς νέους φόρους, περικοπές συντάξεων και μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, στο κράτος, στις ΔΕΚΟ, στο επιχειρηματικό περιβαλλον και στο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment