PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γαλλία – Covid-19: 365 θάνατοι σε ένα 24ωρο – 1.696 συνολικά


Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 365 νέους θανάτους εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, ανεβάζοντας σε 1.696 το σύνολο των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στον ιό.

Πρόκειται για μια ημερήσια άνοδο 27% των θυμάτων σε σχέση με χθες, ενώ η χώρα βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ανάμεσα στα θύματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ήταν “για πρώτη φορά και μια 16χρονη κοπέλα” στην περιοχή του Παρισιού.

Ο καθημερινός απολογισμός της κυβέρνησης καταμετρά μόνο τους θανάτους σε νοσοκομεία, ωστόσο οι αρχές τονίζουν πως σύντομα θα είναι σε θέση να συλλέγουν στοιχεία από θανάτους που καταγράφηκαν σε γηροκομεία, που είναι πιθανόν να αυξήσει σημαντικά τους επιβεβαιωμένους θανάτους λόγω του Covid-19.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής στον τομέα της Υγείας, ο Ζερόμ Σολομόν ανέφερε πως ο αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε σε 29.155 στο σύνολο, μια αύξηση 16% μέσα σε μια μέρα.

Παράλληλα είπε πως 3.375 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση με μηχανική υποστήριξη αναπνοής, μια αύξηση 19% σε σύγκριση με χθες, που σημαίνει πως σχεδόν τα μισά από τα 8.000 κρεβάτια στη χώρα, τα οποία είναι εξοπλισμένα με αναπνευστήρες, είναι κατειλημμένα.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment