PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βρέθηκαν επικίνδυνα εμφυτεύματα που προκαλούν καρκίνο του μαστού


Τρομακτικές διαστάσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη παίρνει η υπόθεση PIP (Poly Implant Prothese) με τα επικίνδυνα εμφυτεύματα στήθους.

Τρομακτικές διαστάσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη παίρνει η υπόθεση PIP (Poly Implant Prothese) με τα επικίνδυνα εμφυτεύματα στήθους. H εταιρία προμήθευε την αγορά με βιομηχανική σιλικόνη αντί για ιατρική βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων γυναικών!

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα προκαλούν καρκίνο του μαστού, ενώ οι πιθανότητες να «σπάσουν» είναι διπλάσιες από ότι τα υπόλοιπα εμφυτεύματα.

Οι βλαβερές, έως και θανατηφόρες συνέπειες των εμφυτευμάτων, άρχισαν να παρατηρούνται μετά τον θάνατο από καρκίνο μιας 53χρονης στην Γαλλία και την προσβολή από την ίδια ασθένεια μιας 35χρονης, που είχε υποβληθεί σε προσθετική στήθους δύο χρόνια νωρίτερα.

Οκτώ κρούσματα σε λίγους μήνες

Στην Γαλλία μόνο έχουν χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο εμφύτευμα 30.000 γυναίκες, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πόσες το έχουν χρησιμοποιήσει εκτός Γαλλίας, όπου η εταιρία έχει εξάγει πάνω από 50.000 εμφυτεύματα.

Να αφαιρεθούν αμέσως

Χιλιάδες γυναίκες στην Γαλλία έχουν ήδη υποβληθεί σε αφαίρεση των εμφυτευμάτων, όμως πρέπει όλες να τα αφαιρέσουν το συντομότερο δυνατό.

Η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Βαλερί Πεκρές τόνισε ότι «είναι επείγον όλες οι γυναίκες με εμφυτεύματα της PIP να επισκεφθούν τους χειρουργούς τους για την αφαίρεσή τους», ενώ προσέθεσε πως «μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οκτώ περιπτώσεις καρκίνου σε ασθενείς που είχαν ελαττωματικά εμφυτεύματα».

Αγωγές κατά της εταιρίας

Φοβισμένες είναι οι γυναίκες που πλήρωσαν ένα σωρό λεφτά, για την βελτίωση της εμφάνισής τους και τώρα κινδυνεύει η υγεία τους. Ήδη εκκρεμούν 2.000 αγωγές κατά της εταιρίας, ενώ ακόμα δεν έχει δοθεί απάντηση στο ποιος θα πληρώσει τα έξοδα αυτών των γυναικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment