PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αυστριακοί πολιτικοί: «Κοινοτικοποίηση χρεών» το ευρωομόλογο


Αντίθετοι οι πολιτικοί της Αυστρίας στην έκδοση ενός ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊου

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον ομοσπονδιακό καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς όσον αφορά την αντίθεση του στην έκδοση ενός ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊου, κινείται με δηλώσεις του και ο προερχόμενος από το ίδιο κόμμα υπουργός Οικονομικών Γκέρνοτ Μπλιούμελ. Ενστάσεις και από την αντιπολίτευση, πλην Πρασίνων.

Στη συνέντευξή του στο ΑΡΑ, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, αναφέρει ότι «δεν επιτρέπεται να επαναλάβουμε τα λάθη προηγούμενων κρίσεων, διότι διαφορετικά, μας απειλεί αμέσως μετά την κρίση του κορωνοϊού η επόμενη κρίση χρέους».

Ο Γκέρνοτ Μπλιούμελ, παραπέμποντας στον μηχανισμό ESM, σημειώνει ότι «με τα 410 δισεκατομμύρια ευρώ που αυτός διαθέτει, μπορεί να αγοράσει κρατικά ομόλογα των πληττόμενων χωρών». «Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα υπάρχοντα εργαλεία, προτού δημιουργήσουμε καινούρια κατασκευάσματα, τα οποία θα έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στη σταθερότητα του ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου» τονίζει, ενώ υπονοώντας, προφανώς, την Ιταλία, επισημαίνει ότι «πολλές χώρες, οι οποίες τώρα υπό το πρόσχημα της κρίσης καλούν σε κοινοτικοποίηση χρεών, ζητούσαν πριν από λίγους μήνες εξαιρέσεις».

Την ίδια στιγμή, ο Νόρμπερτ Χόφερ, ο αρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, σε σημερινές δηλώσεις του, αναφέρει πως «σίγουρα δεν πρόκειται να πληρώσουμε τα χρέη για χώρες όπως η Ελλάδα ή η Ιταλία».

Ο αρχηγός των Ελευθέρων, που μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και Μαΐου 2019 συμμετείχαν σε κυβέρνηση συνασπισμού με το Λαϊκό Κόμμα, ζητά από τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς «να δώσει εγγυήσεις ότι η Αυστρία δεν θα συγκαταθέσει σε μία κοινοτικοποίηση χρεών».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment