PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αναγκαία σταθερή αστυνόμευση σε Νομική Σχολή και Οικονομικό Πανεπιστήμιο


Με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο Δήμος Αθηναίων τονίζει την αναγκαιότητα σταθερής αστυνομικής παρουσίας στις περιοχές γύρω από τη Νομική Σχολή και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο Δήμος Αθηναίων τονίζει την αναγκαιότητα σταθερής αστυνομικής παρουσίας στις περιοχές γύρω από τη Νομική Σχολή και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Το έγγραφο είναι απάντηση σχετικής ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, προς το υπουργείο Εσωτερικών και σε αυτό περιγράφονται συνθήκες ανομίας, με επιθέσεις κατά της Δημοτικής Αστυνομίας στους επιχειρούμενους ελέγχους της από οργανωμένες ομάδες μικροπωλητών.

Αναφέρεται επίσης πως το παράνομο εμπόριο, ενώ περιορίστηκε πχ στα Προπύλαια, τελικά δεν εξαλείφτηκε. Παράδειγμα οι οδοί Μασσαλίας και Ακαδημίας, πλησίον της Νομικής και η Πατησίων, πλησίον του Οικονομικού Πανεπιστημίου, όπου το πρόβλημα παραμένει έντονο.

Σημειώνεται, επίσης, ότι «εκμεταλλευόμενα την παρουσία αλλοδαπών υπαίθριων μικροπωλητών, παρεισφρέουν επίσης άτομα, εκδηλώνοντας ποινικά κολάσιμες παραβατικές συμπεριφορές, όπως είναι η χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οι επιθέσεις σε περαστικούς και οι κλοπές» δεδομένου του ότι «δεν είναι λίγες οι φορές που στα κατασχεμένα προϊόντα βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών».

Η κατάσταση που επικρατεί, οδηγεί στην αδυναμία από μέρους της Δημοτικής Αστυνομίας να διενεργεί καθημερινούς συστηματικούς ελέγχους του παρεμπορίου και κατ’ επέκταση σε ποιοτική υποβάθμιση των συγκεκριμένων περιοχών, αναφέρεται στο έγγραφο και τονίζεται ότι «απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη σταθερής παρουσίας ειδικών σωμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΥΜΕΤ) πλησίον των ανωτέρω σημείων, προς άμεση συνδρομή των υπαλλήλων σε περίπτωση που δεχτούν ανάλογες επιθέσεις».

Οι διαστάσεις του προβλήματος αναδεικνύονται και από στοιχεία που παρατίθενται στο έγγραφο του κ. Λιβάνιου, τον γενικό γραμματέα του δήμου Αθηναίων, τα οποία δείχνουν ότι σε όλο το 2011 έγιναν 21.540 κατασχέσεις που αντιστοιχούν σε 897.924 προϊόντα παράνομης πώλησης. Από τις αναφερόμενες κατασχέσεις, οι 10.336 που αντιστοιχούν σε 789.333 προϊόντα παράνομης πώλησης έγιναν στο Ιστορικό και Εμπορικό Κέντρο της πόλης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment