PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Δύσκολα θα επεκταθούν τα τετραπύρηνα smartphones


Οι νέες συσκευές θα απαιτούν αυξημένη κατανάλωση ρεύματος

Οι νέες συσκευές θα απαιτούν αυξημένη κατανάλωση ρεύματος

Αν κάτι πραγματικά τράβηξε την προσοχή του κοινού στο Mobile World Conference 2012 στη Βαρκελώνη αυτό ήταν τα τετραπύρηνα κινητά. Αποτελώντας τον διάδοχο των διπύρηνων συσκευών, τα smartphones με τέσσερις επεξεργαστές οπωσδήποτε εντυπωσιάζουν με τις επιδόσεις τους καθώς πλησιάζουν εκείνες των προσωπικών υπολογιστών.

Παρά τις επιδόσεις αυτές όμως, είναι βέβαιο ότι η χρήση τους θα αργήσει πολύ να επεκταθεί. Καταρχάς οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν ανάγκη από τόσο μεγάλη υπολογιστική ισχύ. Οι περισσότερες εφαρμογές εξάλλου δεν την χρησιμοποιούν ούτε υπάρχει κάτι αντίστοιχο που να επιζητά ο μέσος καταναλωτής.

Την ίδια στιγμή όμως, οι επιπλέον επεξεργαστές μεταφράζονται και σε κατά πολύ αυξημένη κατανάλωση ρεύματος. Αυτό σημαίνει ότι οι νέες συσκευές θα χρειάζονται μπαταρίες με πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα κάτι που και δαπανηρό είναι και τεχνικά πιο δύσκολο να επιτευχθεί.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κανείς δεν θα αγοράσει ένα τετραπύρηνο κινητό. Απλώς είναι βέβαιο ότι όσοι το κάνουν θα έχουν μια υπαρκτή και σημαντική ανάγκη να καλύψουν. Κάποια ανάγκη που θα δικαιολογεί και το επιπλέον κόστος και τα προβλήματα σε ό,τι αφορά την κατανάλωση ενέργειας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε αλλαγές για το X

Peristeri News

Ένας στους τρεις Έλληνες δεν μπορεί να ζει χωρίς internet

Peristeri News

Νέα σημαντική αναβάθμιση του Google Chrome

Peristeri News

Leave a Comment