PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Ανάγκη για νέο ξεκίνημα με συλλογική προσπάθεια»


Την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, ζητώντας να ενταθεί η συλλογική προσπάθεια και να υπάρξουν αποτελέσματα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, ζητώντας να ενταθεί η συλλογική προσπάθεια και να υπάρξουν αποτελέσματα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Ο Πρωθυπουργός απέδωσε εύσημα στον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «κουβάλησες στην πλάτη σου μια δύσκολη διαπραγμάτευση και για αυτό σε ευχαριστούμε».

Ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη να ενταθούν οι ρυθμοί δουλειάς, να υπάρξει αλληλεγγύη και συνοχή με ένα και μοναδικό στόχο: την έξοδο της χώρας από την κρίση.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, παρήγαγε τιτάνιο έργο, το οποίο θα συνεχίσουμε» υπογράμμισε.

Στη συνεδρίαση ο Πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθηθεί από τους νέους υπουργούς. Σε εξέλιξη οι τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία.

Περιμένοντας το Προεδρικό Διάταγμα

Οι υπουργοί που δεν ορκίστηκαν την Παρασκευή είναι οι Δημήτρης Ρέππας, Χάρης Καστανίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Χάρης Παμπούκης.

Οι τέσσερις αναμένεται να ορκιστούν την επόμενη εβδομάδα, αφού εκδοθούν τα Προεδρικά Διατάγματα για την σύσταση των νέων υπουργείων.

Επίσης, δεν ορκίστηκαν οι παραμένοντες στις θέσεις τους υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς δεν αλλάζουν υπουργείο και αρμοδιότητες.

Η νέα κυβέρνηση

Η νέα κυβέρνηση βασίζεται σε όλα τα δοκιμασμένα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης. Η σύσταση της κυβερνητικής επιτροπής αποτελεί βασική καινοτομία του νέου σχήματος, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως δε συμμετέχει σε αυτή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Κεντρικό ρόλο στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ως αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών αναλαμβάνει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ έκπληξη αποτελεί η τοποθέτηση του κ. Σταύρου Λαμπρινίδη στη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Πέραν του κ. Βενιζέλου, αναβαθμίζεται ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος αποκτά επιπλέον αρμοδιότητες καθώς και οι κ. Γιώργος Κουτρουμάνης και Πάνος Μπεγλίτης που γίνονται υπουργοί. Εκτός κυβέρνησης, από το στενό πυρήνα των συνεργατών του κ. Παπανδρέου μένουν ο Τίνα Μπιρμπίλη, Λουκά Κατσέλη και Δημήτρης Δρούτσας.

Το βράδυ της Κυριακής θα ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης με την ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment