PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Αλλού βαρούν τα κρόταλα, κι’ αλλού χορεύει η αρκούδα»


Υπογράμμισε σκωπτικά σχετικά με το το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης «Για την ποινική ευθύνη των Υπουργών», ο βουλευτής Β΄ Αθηνών ΠΑΣΟΚ κ. Λάμπρος Μίχος.

«Απάντηση» στους οργισμένους, αγανακτισμένους πολίτες ως προς το φαινόμενο της ατιμωρησίας, δίδει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης υπό τον τίτλο «Τροποποίηση του ν.3126/2003 για την ποινική ευθύνη των Υπουργών», εκτίμησε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών ΠΑΣΟΚ κ. Λάμπρος Μίχος.

Από βήματος της Βουλής, σε ρόλο εισηγητή, ο κ. Μίχος τόνισε ότι το σχέδιο νόμου «αποτελεί ιδανική ευκαιρία ενάσκησης δυνάμεων εξισορρόπησης, έτσι ώστε το ρυθμιστικό πλαίσιο να μην είναι αναντίστοιχο με τη βούληση του λαού, και να αποκτήσει επιτέλους κοινωνική νομιμοποίηση».

«Δεν φταίει ούτε η παραγραφή, ούτε η αποσβεστική προθεσμία, για το φαινόμενο της ατιμωρησίας», υπογράμμισε ο βουλευτής, αποδίδοντας το πρόβλημα όχι στον νόμο αυτόν καταυτόν, αλλά στην εφαρμογή του.

«Αλλού βαρούν τα κρόταλα, κι’ αλλού χορεύει η αρκούδα», υπογράμμισε σκωπτικά ο κ. Μίχος.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «άστοχους, πονηρούς τακτικισμούς» και για «κοινοβουλευτικά κόλπα», που έχουν εμποδίσει την ορθή εφαρμογή του νόμου κατά το παρελθόν, ενώ σημείωσε ότι ουδείς μπορεί να μέμφεται τον νόμο, καθώς όλοι – όλες οι πολιτικές πτέρυγες – τον υπερψήφισαν.

Όσον αφορά τις νέες διατάξεις, ο κ. Μίχος προσέδωσε θετικό πρόσημο στη δυνατότητα κατάσχεσης των ωφελημάτων από την παράνομη πράξη πρώην υπουργού, αλλά και στη δυνατότητα επιβολής περιοριστικών όρων, για την έξοδο του από τη χώρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, υπογράμμισε επίσης τη ρύθμιση που δίδει σε πρώην κατηγορούμενο υπουργό -σε περίπτωση επέλευσης παραγραφής αδικήματός του, και προκειμένου «να αποσείσει το άγος και το στίγμα»- το δικαίωμα να επιληφθεί της υπόθεσής του το δικαστικό συμβούλιο ή το Ειδικό Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment