PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 33 άμαχοι νεκροί από πλήγμα κοντά στη Ράκα


Τουλάχιστον 33 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από αεροπορικό πλήγμα σε σχολείο που χρησιμοποιείτο ως καταφύγιο κοντά στην πόλη – προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, Ράκα, στη βόρεια Συρία.

Το πλήγμα έγινε τη Δευτέρα το βράδυ και σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η τύχη μελών 50 οικογενειών που είχαν καταφύγει εκεί αγνοείται.

Κατά πάσα πιθανότητα, το πλήγμα πραγματοποιήθηκε από αεροσκάφη του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο διεθνής συνασπισμός – κυρίως δυτικών και σουνιτικών αραβικών κρατών – ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα πραγματοποίησε 19 πλήγματα στην επαρχία της Ράκα, μεταξύ αυτών και τρία σε «αρχηγεία» του ISIS.

Η διεθνής συμμαχία υποστηρίζει αεροπορικά τη χερσαία επίθεση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που αποτελούνται από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και Σύρους Άραβες ενόπλους συμμάχους τους για την κατάληψη της Ράκα, που έχει ανακηρυχθεί από το Ισλαμικό Κράτος «πρωτεύουσα» του ισλαμικού του χαλιφάτου στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment