PeristeriNews.gr
Συνταγές

Ζυμαρικά στο φούρνο


Αυτή η συνταγή απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία και μάλιστα αρέσει πολύ σε όλους και αποτελεί μια πολύ καλή λύση για τις μέρες που έχετε κόσμο στο σπίτι.

Αυτή η συνταγή απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία και μάλιστα αρέσει πολύ σε όλους και αποτελεί μια πολύ καλή λύση για τις μέρες που έχετε κόσμο στο σπίτι.

Υλικά

500 γραμμάρια πένες (ή όποιο άλλο κοντό ζυμαρικό προτιμάτε)
500 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα (κασέρι, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα, τσένταρ, κλπ)
200 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
100 γραμμάρια έτοιμη σάλτσα πιπεριάς
1 λίτρο φρέσκο γάλα
500 ml νερό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τα ζυμαρικά (άβραστα), τα τυριά, το μπέικον κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό και το γάλα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τον πελτέ και τη σάλτσα πιπεριάς. Αλατοπιπερώνουμε και τα προσθέτουμε κι αυτά στο πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύουμε καλά. Σκορπάμε από πάνω το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 50′-60′ μέχρι να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τα υγρά τους.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment