PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Ζητούμε δίκαιη μεταχείριση» (videos)


Η πρώτη κίνηση του Νίκου Αναστασιάδη με την ορκωμοσία του ήταν η παραίτησή του από την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού με στόχο, όπως είπε, να γίνει Πρόεδρος όλων των Κυπρίων.

Η πρώτη κίνηση του Νίκου Αναστασιάδη με την ορκωμοσία του ήταν η παραίτησή του από την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού με στόχο, όπως είπε, να γίνει Πρόεδρος όλων των Κυπρίων. Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει: «Ζητάμε να έχουμε την Ευρώπη στο πλευρό μας, ζητούμε δίκαιη μεταχείριση και την αλληλεγγύη των εταίρων μας». Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υποστήριξε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν νέα μέτρα για την ανακούφιση των ασθενέστερων και τάχθηκε ενάντια του «κουρέματος» του Κυπριακού χρέους.

Η στιγμή της ορκωμοσίας

«Η νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες της και θα διασφαλίσει πλήρως την σταθερότητα και την προοπτική της οικονομίας», είπε κατά την ομιλία του ο Νίκος Αναστασιάδης, ενώ ξεκαθάρισε πως θα υπάρξει προσπάθεια ώστε να βελτιωθούν διατάξεις που αφορούν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και αυτές που δημιουργούν πίεση στην οικονομία της Κύπρου.

Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης ανακοίνωσε πως τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση των ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού: «Να απλώσουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας προς όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού», τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης στην οικονομία και σε μέτρα για την δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα αλλά και για την προσέλκυση επενδύσεων. «Θα ξανασταθούμε στα πόδια μας με αυτοπεποίθηση», δήλωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment