PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Υπερψηφίστηκε νόμος για φόρο ρύπανσης στην Αυστραλία


Υπερψηφίστηκε στην αυστραλιανή Βουλή ο για την επιβολή φόρου στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που σηματοδοτεί μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση την τελευταία δεκαετία.

Υπερψηφίστηκε στην αυστραλιανή Βουλή ο νόμος για την επιβολή φόρου στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που σηματοδοτεί μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση την τελευταία δεκαετία.

Η εξέλιξη αυτή καθιστά την Αυστραλία τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση που επιβάλλει νομοθετικά μέτρα περιορισμού των εκπομπών ρύπων. Αντίστοιχες ρυθμίσεις έχει θεσπίσει και η Νέα Ζηλανδία.

Η υιοθέτηση του νόμου θα έχει επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της οικονομίας, από τις εξορύξεις και την παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι τις αεροπορικές εταιρείες και τη βιομηχανία χάλυβα.

Το συγκεκριμένο μέτρο ελήφθη με στόχο την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας των εταιρειών και την προώθηση των ΑΠΕ.

Σημειώνεται ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί μεγάλη νίκη για την Αυστραλή πρωθυπουργό, Julia Gillard, η οποία διακινδύνευσε το πολιτικό της μέλλον ασκώντας μεγάλες πιέσεις για την εφαρμογή του «πράσινου» φόρου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τα αρπακτικά πουλιά επιστρέφουν στο Δάσος της Δαδιάς

Peristeri News

Geo.fr: Δύο ελληνικές παραλίες στις 15 ομορφότερες της Ευρώπης

Peristeri News

Πού θα είναι ορατή και ποιες ώρες η έκλειψη ηλίου

Peristeri News

Leave a Comment