PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Υγειονομικοί έλεγχοι της Αντιπεριφέρειας στη Δυτική Αθήνα


Από την Δ/νση Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου

Με στόχο τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και βάσει των αρμοδιοτήτων της από την εφαρμογή του «Καλλικράτη, η Δ/νση Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αθήνας πραγματοποίησε κατά το μήνα Σεπτέμβριο 858 υγειονομικούς ελέγχους.

Ειδικότερα, 65 έλεγχοι αφορούσαν τη χορήγηση γνωμοδότησης από την Υπηρεσία, την έκδοση ή μη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Από τους υπόλοιπους 793 υγειονομικούς ελέγχους, σε 230 περιπτώσεις δόθηκαν προφορικές ή γραπτές συστάσεις, ενώ εστάλησαν συνολικά 8 Εκθέσεις Υγειονομικής Επιθεώρησης (μηνύσεις).

Διενεργήθηκαν 105 απολυμάνσεις οστών και χορηγήθηκαν οι αντίστοιχες βεβαιώσεις για τη μεταφορά τους. Ελέχθησαν 1 Νοσηλευτικό ίδρυμα, 1 μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, 5 κολυμβητικές δεξαμενές, 4 ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Δόθηκαν 4 βεβαιώσεις καταλληλότητας αυτοκινήτου υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνες, οχήματα που μεταφέρουν τρόφιμα κ.α.).

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς και με στόχο τον έγκαιρο και αποτελεσματικό έλεγχο των σχολικών μονάδων, διενεργήθηκαν από την Υπηρεσία συντονισμένοι υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολικά κυλικεία.

Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο, ελέχθησαν 79 σχολικά κτίρια και 99 σχολικά κυλικεία για 6 από τα οποία εστάλησαν Εκθέσεις Υγειονομικής Επιθεώρησης στους κατά τόπους Δημόσιους Κατήγορους.

Τον Οκτώβριο, για το διάστημα από 10-10-2011 έως 14-10-2011 ελέχθησαν 8 κυλικεία όπου πωλούνταν μη επιτρεπόμενα είδη και τους έγιναν εγγράφως οι απαραίτητες συστάσεις, ενώ για έξι στάλθηκαν Εκθέσεις Υγειονομικής Επιθεώρησης στους Δημόσιους Κατήγορους.

Για το ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 13 έλεγχοι σε νηπιαγωγεία και 2 σε βρεφονηπιακούς σταθμούς χωρίς να σημειωθεί κάποια παρατήρηση. Για το διάστημα από 17-10-2011 έως 21-10-2011 πραγματοποιήθηκαν 17 υγειονομικοί έλεγχοι όπου διαπιστώθηκε ότι σε 4 σχολικά κυλικεία πωλούνταν μη επιτρεπόμενα είδη και τους έγιναν εγγράφως οι σχετικές συστάσεις, ενώ για μία περίπτωση εστάλη Έκθεση Υγειονομικής Επιθεώρησης. Το ίδιο διάστημα ελέχθησαν, επίης, 1 νηπιαγωγείο και 9 βρεφονηπιακοί σταθμοί χωρίς να σημειωθούν παρατηρήσεις.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Κώστας Παπαντωνίου τόνισε: «Η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και η ασφάλεια των πολιτών παραμένει βασική μας προτεραιότητα. Γι’ αυτό το σκοπό εργάζονται οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας παρά τα όποια προβλήματα και ελλείψεις (πχ. Προσωπικού και μέσων) παρατηρούνται από την πρώτη εφαρμογή του Καλλικράτη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιλίου

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Leave a Comment