PeristeriNews.gr
Οικονομία

Βρετανικό ενδιαφέρον για τον ελληνικό τουρισμό


Ικανοποιητικό είναι το ενδιαφέρον της βρετανικής αγοράς για τον τουριστικό προορισμό της Αθήνας-Αττικής, εκτιμούν τα μέλη της Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων.

Ικανοποιητικό, αν και σε διερευνητικό επίπεδο, είναι το ενδιαφέρον της βρετανικής αγοράς για τον τουριστικό προορισμό της Αθήνας-Αττικής, εκτιμούν τα μέλη της Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής (ΕΞΑΑ) και της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ΕΤΟΑΑ) που συμμετείχαν στη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market, πρόσφατα στο Λονδίνο.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι επιφυλακτικότητα χαρακτηρίζει εφέτος, τόσο τους τουριστικούς οργανισμούς όσο και τους καταναλωτές στην βρετανική αγορά εφέτος, καθώς οι εκτιμήσεις για ύφεση και επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας αλλά και της Ευρωζώνης, διαμορφώνουν κλίμα αβεβαιότητας και προβληματισμού, όπως τονίζεται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την ετήσια μελέτη που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης, το 38% των Βρετανών πολιτών δεν πραγματοποίησε ταξίδι διακοπών εφέτος ενώ:

– ποσοστό άνω του 30% δηλώνει ότι θα ταξιδεύει λιγότερο στο εξής, λόγω του αυξημένου κόστους και τη φορολόγηση των ταξιδιών

– ποσοστό 26% δηλώνει ότι θα ταξιδέψει αλλά με μειωμένο προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΞΑΑ Γιάννη Ρέτσο, η ουσιαστικότερη προβολή της Αθήνας προϋποθέτει την ανάπτυξη συνεργασιών που αναδεικνύουν το υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Αθήνα. «Η Αθήνα, όπως τονίζει οφείλει να προβάλλεται με κάθε τρόπο και μέσο ούτως ώστε να αποκατασταθεί η εικόνα της στη διεθνή αγορά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment