PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βουλή: Ψηφίστηκαν οι διατάξεις για τη νέα μείωση ΕΝΦΙΑ


Ψηφίστηκαν από την ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ, οι διατάξεις για τον νέο μειωμένο ΕΝΦΙΑ, καθώς και η αρχή του σχετικού νομοσχεδίου. Το κυβερνών κόμμα είχε υποστηρίξει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε εμφανιστεί θετικός στις συγκεκριμένες διατάξεις, ενώ αργότερα, η αρμόδια τομεάρχης Έφη Αχτσιόγλου είχε πει ότι το κόμμα της θα δηλώσει «παρών», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επί της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του πλαισίου λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς», στο οποίο εντάσσονταν οι διατάξεις για τον ΕΝΦΙΑ, και επί 299 ψηφισάντων, 157 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ, 141 βουλευτές τάχθηκαν κατά και 1 δήλωσε «παρών».

Επί των άρθρων 40-49 που αφορούν στον μειωμένο ΕΝΦΙΑ, και επί 299 ψηφισάντων, καταγράφηκαν τα εξής αποτελέσματα:

άρθρο 40: ναι 158, όχι 116, «παρών» 25

άρθρο 41: ναι 245, όχι 39, «παρών» 15

άρθρο 42: ναι 268, όχι 0, «παρών» 31

άρθρο 43: ναι 181, όχι 7, «παρών» 111

άρθρο 44: ναι 158, όχι 131, «παρών» 10

άρθρο 45: ναι 181, όχι 102, «παρών» 16

άρθρο 46: ναι 181, όχι 0, «παρών» 118

άρθρο 47: ναι 277, όχι 7, «παρών» 15

άρθρο 48: ναι 268, όχι 16, «παρών» 15

άρθρο 49: ναι 181, όχι 7, «παρών» 111.

Δεκτές έγιναν επίσης οι τροπολογίες για την επιδότηση του κόστους κατανάλωσης καυσίμων (ΝΔ ναι, ΣΥΡΙΖΑ ναι, Κίνημα Αλλαγής ναι, ΚΚΕ παρών, Ελληνική Λύση ναι, Μέρα25 παρών) και για την υποχρέωση των επιχειρήσεων στην αλυσίδα δημητριακών, αλεύρων, φυτικών ελαίων κλπ να δηλώνουν τα αποθέματά τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα (ΝΔ ναι, ΣΥΡΙΖΑ όχι, Κίνημα Αλλαγής ναι, ΚΚΕ όχι, Ελληνική Λύση ναι, ΜέΡΑ25 όχι).

Στην καταληκτική του ομιλία, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση, συνεπής στην προεκλογική της δέσμευση μείωσε τον ΕΝΦΙΑ κατά 35% μεσοσταθμικά, και ότι η μείωση αυτή είναι μόνιμη, κυρίως για τη μεσαία τάξη που «υπερφορολόγησε» ο ΣΥΡΙΖΑ, και για τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Οι Έλληνες πολίτες θα πληρώσουν φέτος περίπου 900 εκ λιγότερο ΕΝΦΙΑ, από ότι πλήρωναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και 360 εκ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι, συνέχισε. «Αυτό είναι ακόμα μια απόδειξη ότι αυτή είναι μια κυβέρνηση του κοινωνικού φιλελευθερισμού, της οικονομικής αποτελεσματικότητας και της κοινωνικής ανταποδοτικότητας, με πρόσημο τον πολίτη, τα λαϊκά στρώματα, τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα» είπε ο κ. Σταϊκούρας. Όσο για τις επικείμενες ψηφοφορίες, είχε πει ότι το αποτέλεσμα τους, θα καταδείκνυε την ανευθυνότητα, τον τυχοδιωκτισμό και τα πολιτικά αδιέξοδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment