Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Β. Κορκίδης: Ευτελές μέγεθος τα 10.000 ευρώ για την απαλλαγή από τον ΦΠΑ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι τα απαραίτητα φορολογικά μέτρα καταλήγουν σε επικοινωνιακά ημίμετρα.

«Ευτελές μέγεθος» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης το ποσό των 10.000 ευρώ μέχρι το οποίο απαλλάσσονται οι επιτηδευματίες από τον ΦΠΑ.

«Το μέτρο της απαλλαγής από το ΦΠΑ αδικείται από το όριο που αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο και αδικεί τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που το χρειάζονται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι τα απαραίτητα φορολογικά μέτρα καταλήγουν σε επικοινωνιακά ημίμετρα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ζητεί διπλασιασμό του ποσού που θεσπίστηκε και ειδικά για τον κλάδο του εμπορίου επισημαίνει ότι για να καταστεί βιώσιμη μια επιχείρηση και να μπορέσει να ανταποκριθεί στο σύνολο των υποχρεώσεών της, απαιτείται να διενεργεί σε ετήσια βάση έναν minimum κύκλο εργασιών περίπου 20.000 – 25.000 ευρώ, για τον οποίο θα πρέπει να της δίνεται η δυνατότητα εξαίρεσης από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικό «μπλόκο» στις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος

Peristerinews.gr Newsroom

Πρωτογενές πλεόνασμα 6,53 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο

Peristerinews.gr Newsroom

Εξωδικαστικός: Νέα προστασία για την κύρια κατοικία από σήμερα

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment