PeristeriNews.gr
Οικονομία

«To μνημόνιο είναι η βάση για μια θετική εξέλιξη στην Ελλάδα»


Την άποψη ότι, η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη άλλα το κόμμα που θα επικρατήσει στις εκλογές του Ιουνίου πρέπει να διατηρήσει το μνημόνιο, επανέλαβε για ακόμα μια φορά η γερμανίδα καγκελάριος.

Την άποψη ότι, η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη άλλα το κόμμα που θα επικρατήσει στις εκλογές του Ιουνίου πρέπει να διατηρήσει το μνημόνιο, επανέλαβε για ακόμα μια φορά η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας John Key.

«Η Ελλάδα είναι απαραίτητο να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όπως είπαμε σε όλα τα κόμματα», τόνισε σύμφωνα με το Reuters. «Το μνημόνιο αποτελεί την βάση για μια θετική εξέλιξη στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Επιπλέον μετά τα σημερινά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι, η Μαδρίτη αναμένεται να ζητήσει ευρωπαϊκή βοήθεια για τις τράπεζές της, η καγκελάριος υπογράμμισε ότι, η Γερμανία δεν θα ασκήσει πιέσεις στην Ισπανία να δεχτεί μια διεθνή διάσωση.

«Είναι σαφές πως οι χώρες που θέλουν να κάνουν χρήση της βοήθειας το ζητούν από μόνες τους», δήλωσε. «Είναι στο χέρι των χωρών να στραφούν προς εμάς», πρόσθεσε η Merkel. «Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει και ως εκ τούτου δεν θα πιέσουμε κανέναν».

Επιπλέον σημείωσε ότι, η ευρωζώνη έχει θέσει σε εφαρμογή μια σειρά μέτρων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε μια τέτοια περίπτωση, συμπεριλαμβανομένου του EFSF και των μονίμων διαδόχων του, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Όσον αφορά την Ισπανία ανέφερε ότι «δεν έχει ακόμη ζητήσει χρηματοπιστωτική βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους της».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment