PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ


Συνάντηση με τη Διοίκηση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.

Συνάντηση με τη Διοίκηση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ΑΔΕΔΥ έθεσε το ζήτημα της άμεσης αποπληρωμής των δαπανών υγείας 1,5 εκατ. ασφαλισμένων του Οργανισμού Περίθαλψης των Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί έως σήμερα καμία από τις δαπάνες υγείας που έχουν υποβάλει τα έτη 2011-2012 και παλαιότερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υποστήριξε ότι το θέμα αυτό συνδέεται με τεχνικής φύσης προβλήματα του συστήματος μηχανογράφησης του Οργανισμού και δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί το προσεχές διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν το ευρύτερο ζήτημα της υποχρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, καθώς και τα λειτουργικά και οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός μέσα στους πρώτους πέντε μήνες της λειτουργίας του.

Η ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι τα προβλήματα οφείλονται στις «σοβαρές επιπτώσεις από την εφαρμογή του Μνημονίου και τις πολιτικές επιλογές των συνεχών περικοπών και περιορισμών σε φάρμακα και παροχές, των μειώσεων στη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, καθώς και της έλλειψης υγειονομικού, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, ως αποτέλεσμα της επιλογής του παγώματος των προσλήψεων σε συνδυασμό με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις των περασμένων ετών και της εφαρμογής των μέτρων της εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

Peristeri News

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Leave a Comment